«Під час Декади місійності прошу вас пам’ятати в молитві і підтримати тих, хто працює на місійних теренах нашої Церкви», — Глава УГКЦ
  • Чтв, 28/05/2020 - 17:09

Між святом Вознесіння і Зіслання Святого Духа ми щороку переживаємо Декаду місійності. Очікуючи приходу Святого Духа, відчуваємо, як ми з Христових учнів покликані стати його апостолами, тобто благовісниками Його Євангелія. Кожен християнин має обов’язок ділитися своєю вірою. Будучи учнями Ісуса Христа, ми маємо обов’язок робити Його учнями інших людей. Таку думку висловив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у своєму відеозверненні з нагоди початку Декади місійності.

«Після свого Воскресіння наш Спаситель сорок днів перебував зі своїми учнями на землі. За цей період Христос дав нагоду їм побачити і торкнути Воскреслого. Він начебто перетворив учнів на апостолів. Сказав їм, щоб очікували Святого Духа і не відлучалися від Єрусалиму. Але потім щоб ішли по всьому світу і зробили учнями всі народи, хрестячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Учень стає апостолом. Цю дійсність сьогодні переживає Українська Греко-Католицька Церква», — зауважив Блаженніший Святослав.

За його словами, під час Декади місійності ми особливо молимося, щоб місійне завдання нашої Церкви не просто не занепало, але якнайкраще було здійснене. «Бо Церква, яка не є місійною, перестає бути Церквою», — каже святий папа Іван Павло ІІ.

Глава УГКЦ наголосив, що кожного дня упродовж всієї декади молитимемося за поширення Христового Євангелія і місійного служіння нашої Церкви. Проте зауважив, що цього року проповідь місійності буде проходити в особливих обставинах карантину і ми не зможемо збиратися щодня в наших храмах на спільну молитву, як робили це в попередні роки.

«Ми запрошуємо вас до щоденної молитви за місію Церкви в сучасному світі, яка буде здійснюватися за допомогою наших онлайн-трансляцій. Перебуваючи у своїх домівках, ви зможете молитися за місію і місійність нашої Церкви, єднаючись у молитві в різних катедральних соборах нашої Церкви», — пояснив Предстоятель УГКЦ .

Блаженніший Святослав попросив усіх молитися, щоб Українська Греко-Католицька Церква завжди була місійною у сучасному світі.

«Впродовж Декади місійності ми виявляємо нашу солідарність з тими священниками, монахами, монахинями і мирянами, які проповідують Христове Євангеліє на місійних теренах. Вони стукають до тих сердець, які сьогодні ще не пізнали Бога. Ми відчуваємо, що під час цієї Декади місійності ми не тільки повинні про них пам’ятати, за них молитися, молитися за покликання до місійної праці, але також ми повинні їх підтримати», — наголосив він.

Після чого пригадав про традиційну збірку для Місійного фонду УГКЦ і попросив підтримати працю нашої Церкви на місійних теренах. «Дуже прошу вас не забути про збірку цього року. Якщо ви самі не маєте можливості проповідувати Євангеліє і присвячувати весь час вашого життя місійним справам Церкви, нехай від вашого імені і з вашою підтримкою це зробить хтось, кому ви делегуєте. Тоді справді зможемо виконати завдання: проповідувати Євангеліє всім тим, хто сьогодні заляканий, розгублений і позбавлений Божого світла в сучасних обставинах», — додав Глава УГКЦ.

«Нехай Господь Бог допоможе вам гідно і серйозно пережити цю Декаду місійності. Нехай пошле багато працівників на місійному полі Церкви, щоб усі ті, хто ще не знає Христа через проповідь нашої Церкви, змогли Його зустріти. Нехай Дух Святий, який є тим Духом, який провадить нашу Церкву до проповіді Божого слова, допоможе нам це діло звершити», — побажав Блаженніший Святослав.