«Під час екуменічної молитви в місті Барі я молитимусь і пам’ятатиму про Україну», – Папа Франциск до Блаженнішого Святослава
  • Срд, 04/07/2018 - 12:03

Блаженніший Святослав запевнив Святішого Отця, що УГКЦ супроводжуватиму його та всіх учасників спільної екуменічної молитви за мир на Близькому Сході, яка відбудеться 7 липня в м. Барі (Південь Італії). Папа ж запевнив, що під час цієї спільної молитви він пам’ятатиме у своїх молитвах також і про Україну.

Окрім цього, Святіший Отець цілком підтримав ідею Блаженнішого Святослава провести на наступний рік у Римі Зустріч Східних Католицьких Єпископів Європи (COCE) та запевнив свою участь у цій зустрічі. Додамо, що головною темою Зустрічі 2019 року буде обговорення сучасної екуменічної місії Східних Католицьких Церков Європи.

На закінчення аудієнції Предстоятель УГКЦ подарував папі книгу «Переслідувані за правду» видання Українського католицького університету і попросив його апостольського благословення для українського народу.

Нагадуємо, що зустріч Блаженнішого Святослава зі Святішим Отцем Франциском відбулася 3 липня в домі Святої Марти у Ватикані.

Секретаріат Глави УГКЦ у Римі