Під час інавгураційної Служби Божої Папи Франциска Євангеліє грецькою мовою читав український греко-католицький диякон із США
  • Втр, 19/03/2013 - 18:38

Під час інавгураційної Служби Божої, яку Святіший Отець Франциск очолив на площі Святого Петра у вівторок, 19 березня 2013 року, Свята Євангелія читалась тільки грецькою мовою. Ця честь випала українському греко-католицькому диякону із Стемфордської єпархії у США, що навчається у Папській грецькій колегії святого Атанасія в Римі.

У часописі «Сівач» Стемфордської греко-католицької єпархії, читаємо, що диякон Валтер Волошин народився у Бразилії, в місті Прудентопіль, що в південному штаті Парана. Він належить вже до третього покоління українців в Бразилії. У 2003 році він прибув до США та закінчив філософські студії в семінарії Святого Василія Великого у Стемфорді, а від 2007 року, за благословенням Владики Павла Хомницького, ЧСВВ, навчається у Римі – спочатку в Папському університеті святого Томи Аквінського, а потім в академії Святого Альфонса, що є Інститутом морального богослов’я, перебуваючи у Папській грецькій колегії святого Атанасія. У жовтні 2011 року, на празник Покрова Пресвятої Богородиці, Владика Павло Хомницький, ЧСВВ, єпарх Стемфордський, уділив йому дияконські свячення.

Джерело: Радіо Ватикан