Під час Літургії в Сантьяґо-де-Компостела напали на священника
  • Птн, 14/07/2023 - 13:25

Наприкінці минулого тижня в одному із найвідоміших католицьких санктуаріїв світу відбувся напад на священника, який відправляв Літургію. Агресивний чоловік увійшов до храму і намагався нанести шкоду священникові, який роздавав св. Причастя. На щастя, завдяки втручанню охорони храму в Сантьяґо-де-Компостелла, вдалось уникнути трагічного розвитку подій, а зловмисника вони передали в руки поліції.

Як стало відомо, нападник підійшов до священника і вдарив його, а потім намагався запхати йому в шию гостро заточений олівець, водночас викрикуючи погрози на адресу Церкви. Нападника стримала охорона, яка утримувала його до приїзду поліції. Зловмисник перебуває під тимчасовим арештом, пише pch24.pl.

Звістка про напад розповсюдилась через кілька днів після інциденту, оскільки у храмі не розголошували про нього, враховуючи, що священнику не було нанесено серйозної шкоди.

Атмосфера антикатолицької агресії в Іспанії підсилюється з боку соціалістичної влади і лівих політичних діячів. Минулого року перед судом постав журналіст радіо «Cadena SER», Гектор де Мігель, який закликав знести найбільший у світі хрест – розташований в Долині полеглих – «найкраще у неділю». У публічному просторі регулярно усувають релігійні символи в рамках боротьби з пережитками минулого, що нагадують про владу франкістів.