Під час Міжнародної конференції «Україна і Ватикан» в Івано-Франківську говорили про проблеми екуменізму
  • Пон, 24/11/2014 - 18:22

В Івано-Франківську, в Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника, з нагоди відзначення 50-річчя Другого Ватиканського Собору, 21-22 листопада відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Україна і Ватикан: проблеми екуменізму в сучасній Україні в контексті Декрету про екуменізм (21.11.1964 р.) Другого Ватиканського Собору».

Як повідомляє кореспондент РІСУ Наталя Палій, захід відбувся за ініціативи та підтримки Прикарпатського національного університету, Івано-Франківської Архиєпархії та Митрополії УГКЦ, Івано-Франківської Теологічної Академії УГКЦ, влади області, Посольства України при Апостольській Столиці, Апостольської Нунціатури в Україні, Львівської архидієцезії РКЦ.

В конференції взяли участь представники духовенства, науковці студенти з України, Польщі, Італії.

В рамках проведення конференції проведені пленарні засідання, релігієзнавча екскурсія до міста Галича в Національний заповідник «Давній Галич» та музей караїмів.

«Сьогодні в університеті зібралося чимало вчених з різних країн і ми разом роздумуємо над відношеннями України і Ватикану, - розповідає Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Кир Володимир Війтишин. – Звичайно, ці відносини стали можливі лише тоді, коли Україна стала незалежною державою. Їй потрібно розвиватися. Слово Ватикану є дуже важливим в світі, в християнському світі. Хотілося б, щоб ми також ближче підійшли до співпраці і християнські цінності могли зберігати вільно. З часу візиту Святішого отця Івана Павла ІІ в Україну, багато що змінилося. Маємо Папського Нунція в Україні, Посольство України при Ватикані – це дуже зближує нас. Святіший отець особисто молиться за мир в нашій державі і закликає усіх до миру, порозуміння та християнських цінностей».