Під час візиту до Ватикану польські єпископи молились за Україну
  • Суб, 08/02/2014 - 14:33

Під час візиту «Ad limina apostolorum» польських єпископів до Ватикану греко-католицькі єрархи молилися за Україну. Єпископ Володимир Ющак нагадав, що цього тижня Українська Греко-Католицька Церква відзначає тиждень посту і молитви за Україну, повідомляє wiara.pl.

«Ми увесь час слідкуємо за перебігом подій в Україні, і та інформація, що доходить до нас є дуже тривожною. Влада не схильна до діалогу і порозуміння. Молимось за те, щоб більше не проливалась кров. Якщо не дійде до мирного вирішення, то над Україною висить загроза громадянської війни», – зазначив владика Ющак.

«Для нас найважливішою точкою візиту була аудієнція у Папи Франциска, під час якої у вступному слові примас Польщі Архиєпископ Юзеф Ковальчик представив Святішому Отцеві і нашу Церкву. В свою чергу єпископ-помічник Перемисько-Варшавської єпархії Євгеніуш Поповіч попросив Папу молитись в намірі України. Прощаючись із греко-католицькими єрархами, Папа Франциск сказав українською: «Слава Ісусу Христу», – розповів єпископ Ющак про візит до Ватикану, що відбувся в пʼятницю 7 лютого.