Під поняттям ватиканської дипломатії завжди розуміється місія Церкви
  • Птн, 18/10/2013 - 18:49

Під поняттям ватиканської дипломатії завжди розуміється місія Церкви. Вона полягає насамперед на проголошенні Христа у світі, щоб допомогти людям звільнитися від помилок, які заважають їм жити, приймати один одного і спільно шукати умов для гармонійного спільного життя, поважати людську гідність і прагнути до прогресу людства. Про це нагадав кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради"Iustitia et pax".

Церква взагалі дуже тісно пов'язана з людством, і свою місію розглядає, як служіння йому, підкреслив єрарх.

Папську дипломатію, яка є одним з найважливіших аспектів цієї місії, слід розглядати саме в цьому контексті, а не в якості способу кар'єри або особистої вигоди. Церква є слугою людства, який прислухається до голосу свого вчителя, приймає його вчення і реалізує його на практиці, підкреслив кардинал, виступаючи 17 жовтня 2013 на презентації книги посла Беніну при Святому Престолі Теодор Локо на тему ватиканської дипломатії.

Реалізація служби людству з боку Церкви вимагає, перш за все, відносин діалогу зі світом, причому, в різних сферах суспільного життя і з усіма членами суспільства, звернув увагу ватиканський кардинал.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va