Підліток, котрий після ДТП більше двох з половиною місяців провів в комі, завдяки Акції “Папа для України” знову вчиться ходити і говорити
  • Срд, 20/09/2017 - 19:54

Глібу Смагіну, хлопчику з Донецької області, котрий постраждав в ДТП і провів 78 днів у комі, допоміг Папа Франциск. Волонтери “Станції Харків”, за кошти Акції “Папа для України”, відправили Гліба Смагіна на реабілітацію до Греції. Хлопчина наразі знову вчиться ходити та робити звичні речі, і попри всі раніші невтішні прогнози, Глібу стає краще.

“Сина пропонували відключити від апарату, говорячи що він “не жилець”, але сьогодні він вже самостійно їсть і пробує стояти” — говорить мама Гліба пані Олена.

Завдяки Акції “Папа для України”, яка передала на лікування і реабілітацію Гліба 21900 євро та 21000 грн, і хлопчик та його мама Олена 2 вересня вилетіли в Грецію . На початку лікарі не давали жодного втішного прогнозу, але через два тижні реабілітації хлопчик самостійно їсть тверду їжу, говорить перші слова та пробує стояти.

Мама Гліба Олена Смагіна говорить, що в грецькому реабілітаційному центрі Евексія їм дали надію: “Лікарі говорять, що зроблять все можливе, але, поки що, гарантій на цілковите одужання не дають.  Хоча й кажуть, що Гліб перший пацієнт, в якого дивовижне прагнення займатися, тренуватися і відновлюватися. На сьогоднішній день Гліб вже самостійно сидить, їсть тверду їжу, вже маленькими ковточками п’є воду і не похлинається. Вже чітко говорить короткі слова і ще багато чого складними фразами, але ще не дуже чітко”.

Акція “Папа для України” стежить за одужанням Гліба, і вірить в його цілковите відновлення.

Нагадаємо, що 29 травня в місті Костянтинівка Донецької області, Гліба котрий їхав на велосипеді, збив позашляховик. Хлопчика в стані коми доставили до Харкова. Дитина провела два з половиною місяці в комі. За його життя боролась мама і волонтери. “Станція Харків” завдяки гранту Акції “Папа для України” відправила Гліба та його маму на реабілітацію в грецький реабілітаційний центр Evexia (неподалік міста Салоніки в містечку під назвою Неа Каллікратія), де дитині дали надію на повноцінне життя.