Підпільні католики Північної Кореї перебирають боби, молячись Вервицю
  • Срд, 02/07/2014 - 19:21

По всьому світу найбільших труднощів Католицька церква зазнає у Північній Кореї. Християни, котрі ще залишилися у цій країні змушені приховувати свою віру. Їх переслідують з кінця Другої Світової війни, хоча так було не завжди.

Марта Петросілло, Благодійна організація «Допомога Церкві в потребі»: «У 1945 році  на початку поділу Кореї, Пхеньян був відомий, як Єрусалим Східної Азії. Тут мешкало 50 000 католиків».

Відтоді ситуація різко змінилася. Сьогодні Північна Корея впроваджує абсолютний культ правлячої сім’ї Кім, яка при владі з 1940-их років.

«Будь-яка релігія заборонена. Відомо, що в країні ще досі проживають близько 10 000 католиків. Але більшість з них – літні люди», — каже Марта Петросілло.

Згідно з даними, чверть християн, які зосталися тут, були затримані й відправлені в трудові табори, вони жили в нелюдських умовах, а навіть піддавалися тортурам. Інші мусили втікати або ж приховувати свою віру, щоб уникнути переслідувань.

«Дехто з північнокорейських біженців розповідають нам, що літні жінки збираються уночі в коло перебирати боби – так вони моляться Розарій», — розповідає Марта Петросілло.

Благодійна організація «Допомога Церкві в потребі», котра допомагає переслідуваним християнам, повідомляє, що ситуація у Північній Кореї є однією з найважчих та найменш відомих. Секретність з боку режиму та ізоляція ускладнює можливість дізнатися з чим зустрічаються християни цієї країни.