Підписано угоду між Святим Престолом і Конго
  • Суб, 21/05/2016 - 09:35

20 травня 2016 року в Апостольському палаці у Ватикані було підписано двосторонню угоду між Святим Престолом і Демократичною Республікою Конго з питань, що становлять взаємний інтерес. З ватиканського боку свій підпис під документом поставив секретар з міжнародних відносин Святого Престолу з державами архієпископ Пол Річард Галлахер, а з конголезької, міністр закордонних справ і міжнародного співробітництва, Реймон Тшибанда.

Угода складається з преамбули та 21 статті. У ній наголошується відповідна незалежність і самостійність Церкви і держави та їх добрі стосунки, встановлюються правові рамки взаємовідносин. Зокрема, документ встановлює правовий статус Католицької Церкви в суспільстві, її свободу в апостольській діяльності та регулюванні питань, що належать до її компетенції. Він також регулює відносини в різних сферах, в тому числі католицької освіти, викладання релігії в школах, благодійної діяльності Церкви, душпастирства в збройних силах, в'язницях і медичних установах, власності та податків, отримання віз та дозволів на проживання для релігійного персоналу.

Документ передбачає укладення угод між єпископською конференцією та державою з окремих питань, що становлять взаємний інтерес.

Двостороння угода вступить в силу після обміну ратифікаційними грамотами.