Підписи 749316 хорватських громадян за референдум стосовно конституційного захисту традиційної сім’ї передано до парламенту
  • Суб, 15/06/2013 - 18:02

Уповноважені представники Громадянської Ініціативи «U ime obitlji» (В ім’я сім’ї), яка виступає за проведення загальнонаціонального референдуму в Республіці Хорватія, з метою внесення у Конституції країни визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки, 14 червня цього року передала Главі парламенту Хорватії (Hrvatski Sabor) пану Йосіпу Леко 749316 підписів під вимогою проведення згаданого референдуму.

 

Представники Ініціативи пройшли колоною від центрального парку хорватської столиці до будівлі парламенту.

 

В приміщенні Сабору (парламенту) представників Ініціативи прийняв Глава парламенту п. Йосіп Леко, один з прихильників запровадження в Хорватії гомосексуальних «сімей». «Як голова Сабору, я не маю права у даному випадку давати власну оцінку цій ініціативі хорватських громадян. Згідно з регламенту Сабору, в даному випадку будуть дотримані усі демократичні стандарти» - заявив п. Леко.

 

Як заявляють спеціалісти з юриспруденції, тепер Хорватський парламент, у якому більшість складають прихильники гомо-«шлюбів», вимушений буде проголосувати за проведення референдуму, ціль якого  - захист традиційної сім’ї. Оглядачі передбачають, що хорвати проголосують у переважаючій більшості за те, щоб у Конституцію країни було внесено визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки, що закриє можливість до запровадження в країні інституції одностатевих «сімей».

За матеріалами vecernji.hr