Підсумки четвертої зустрічі Робочої групи В’єтнаму та Святого Престолу
  • Суб, 15/06/2013 - 16:08

Як ми уже повідомляли, 13-14 червня 2013 р., у Ватикані відбувалася четверта зустріч Робочої групи В’єтнаму та Святого Престолу. У підсумковому комюніке читаємо, що обидві сторони обговорили стан двосторонніх стосунків, а також питання, що стосуються життя Католицької Церкви у В’єтнамі.

 

В’єтнамська делегація підкреслила старання уряду в справі покращення політики в сфері забезпечення свободи релігії та релігійних вірувань, як також «постійне заохочення, звернене до різних релігій, особливо, до Католицької Церкви, брати активну участь в національній розбудові та процесі суспільно-економічного розвитку». Апостольська столиця висловила вдячність за увагу, яку різні рівні влади приділяють діяльності Церкви у В’єтнамі, зокрема, за сприяння в проведенні 10-ї Пленарної Асамблеї Федерації Єпископських Конференцій Азії, що відбулася у грудні 2012 року в Сюанлоці та Хошиміні. Святий Престол також висловив бажання подальшого розвитку дипломатичних стосунків, підкреслюючи необхідність мати Папського Представника, резидентного в країні.

 

Обидві делегації високо оцінили проповідування Церкви про те, що «бути добрим католиком означає також бути добрим громадянином». Апостольська Столиця підтвердила бажання робити свій властивий вклад у розвиток спільного блага в’єтнамського суспільства. Учасники переговорів також погоджуються з тим, що взаємини між В’єтнамом та Святим Престолом прогресують в дусі доброї волі та конструктивного взаємообміну.

 

Вирішено, що п’ята зустріч Робочої групи відбудеться в Ханої, а дату її проведення буде погоджено дипломатичними каналами.

 

Офіційні контакти між Апостольською Столицею та В’єтнамом, що були перервані після закінчення В’єтнамської війни у 1973 році, відновилися 2007 року. Від 2009 року працює двостороння робоча комісія для поглиблення стосунків, яка провела вже чотири зустрічі. Плодом другої зустрічі було встановлення дипломатичних стосунків на рівні представників-нерезидентів, а 22 січня 2013 р., Папа Бенедикт XVI прийняв у Ватикані Генерального Секретаря Центрального Комітету Комуністичної Партії В’єтнаму.

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va