Підсумки засідання Ради Синоду Єпископів
  • Чтв, 27/02/2014 - 12:32

Як ми вже повідомляли, від 24 до 25 лютого 2014 р. у Ватикані відбувалися засідання Звичайної Ради Синоду Єпископів, до якої належить також Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. У засіданнях брали участь також Головний Доповідач наступного Синоду кардинал Петер Ердьо, Архиєпископ Будапештський, та Спеціальний Секретар архиєпископ Бруно Форте.

Завданням зустрічі було обговорення результатів опитування, яке розпочалося у листопаді 2013 року шляхом розсилання єпископатам усього світу відповідного записника щодо тем, пов’язаних із сім’єю. Як зазначається у підсумковому комюніке, відсоток відповідей виявився дуже високим, а зауваження надійшли з кожної частини світу.

Післяобіднє засідання 24 лютого, як читаємо далі у повідомленні, очолював Папа Франциск, підкресливши, таким чином, важливість, яку він надає структурі Синоду, як вираженню єпископської колегіальності та темі, якою займатимуться наступні надзвичайна у 2014 та звичайна у 2015 роках асамблеї Синоду Єпископів. Святіший Отець також поблагословив нове крило приміщень Секретаріату Синоду, каплицю та нові кабінети.

Підсумок за результатами вищезгаданого опитування, а також зауваження, висловлені під час його обговорення, стануть основою для опрацювання Instrumentum laboris (Робочого документу) Синоду, на основі якого й відбуватимуться його праці.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va