Підтримка Папи для «Маршу за життя» в Парижі
  • Втр, 15/01/2019 - 11:25

Наступної неділі в Парижі, столиці Франції, відбудеться 13-й Марш за життя, організований різними організаціями, між якими й католицькі товариства

Пошана до спротиву сумління в медичній професії. Саме ця тема перебуває в центрі уваги 13-го Маршу за життя, що запланований у Парижі на 20 січня 2019 року. Через Апостольського нунція у Франції архиєпископа Луїджі Вентуру, Організатори події отримали заохочення від Святішого Отця.

«Папа Франциск щиро вітає учасників Маршу за життя. Керуючись переконаністю в тому, що “все зло, сподіяне у світі, підсумовується ось цим: зневага до життя” (загальна аудієнція 10 жовтня 2018), Папа заохочує невпинно свідчити невід’ємні цінності людської гідності та життя», – читаємо в короткому посланні.

Право на спротив сумління

«Незважаючи на спроби баналізувати аборт, – стверджують організатори, між якими різні католицькі організації, – цей жест ставить перед всім громадянським суспільством справжній виклик сумління». Отож, цьогорічний Марш за життя має на меті стати «закликом до французів рішуче поглянути на прийняття життя, рахуючись з правом на спротив у сумлінні».