Підтверджено друге чудо за заступництвом Джона Генрі Ньюмена
  • Срд, 28/11/2018 - 13:17

Блаженного Джона Генрі Ньюмена можуть канонізувати вже наступного року, оскільки підтверджено друге чудо за його заступництвом, інформує Catholic Herald.

Єпископ Філіп Іґан з Портсмуту повідомив, що «виглядає на те, що Ньюмена можуть канонізувати вже наступного року».

Постулятор справи о. Ігнатіус Гаррісон підтвердив, що залишилось ще отримати підтвердження комісії єпископів та проголошення Папи Франциска для того, щоб Ньюмена проголосити святим.

Як повідомляють поінформовані джерела, і комісія Архидієцезії Чікаґо, і Конгрегація у справах святих визнали зцілення хворої жінки за заступництвом молитов блаженного Джона Генрі Ньюмена чудесним.

Архидієцезія Чікаґо розглядала справу зцілення жінки, котра молилась про заступництво Ньюмена після того, як її вагітність виявилась загрозливою для життя. Лікарі, котрі займались її лікуванням, повідомили, що не мають пояснень її раптовому зціленню.

Нагадаємо, що блаженний Джон Генрі Ньюмен був одним із найвідоміших конвертитів в католицизм з англіканства в 19-ому столітті. До навернення в католицизм він був вже відомим англіканським теологом. Папа Лев ХІІІ іменував його кардиналом. Він помер у 1890 році у віці 89 років.

Папа Бенедикт XVI беатифікував Ньюмена в Бірмінгемі у 2010 році після того, як Ватикан підтвердив перше чудо за його заступництвом – зцілення американського диякона Джека Саллівана від хвороби хребта.