«Підведись, Христос кличе тебе!» Єпископати Європи готують зустріч молоді
  • Пон, 11/11/2019 - 09:35

Відповідальні за душпастирство молоді в країнах Європи провели підготовчу зустріч в рамках приготування до європейського симпозіуму на тему молоді.

Від 20 до 23 жовтня 2020 року в польському місті Кракові при санктуарії святого Івана Павла ІІ відбуватиметься європейський симпозіум, присвячений душпстирству молоді, який організовують Комісія в справах молоді та Відділ у справах катехизації Ради Єпископських Конференцій Європи, який завершиться молодіжною прощею. В рамках приготування до цього симпозіуму, в Кракові 4-5 листопада 2019 року зустрілися делегати від європейських єпископатів.

Програмну доповідь на тему «Як розбудити молодь?» виголосив кардинал Жан-Клод Оллеріш, Люксембурзький Архиєпископ, що очолює Комісію в справах молоді РЄКЄ. Під час обговорень учасники зупинилися над засвоєнням Апостольського напоумлення «Christus Vivit» і над ініціативами, що здійснені в Європі після його оприлюднення. Далі відбувся обмін думками й конкретними пропозиціями щодо заходів, запланованих на жовтень наступного року.

Тема симпозіуму й паломництва молоді

«Підведися, Христос тебе кличе!». Такою буде тема як симпозіуму, так і молодіжного паломництва, яким він завершиться. Вона натхнена євангельською розповіддю про сліпця Вартимея, оздоровленого Христом. Ця тема також вписується у програму, запропоновану Папою Франциском для Всесвітніх днів молоді, кульмінаційним моментом якої буде зустріч в Лісабоні 2022 року на тему «Марія підвелася й пустилася швидко в дорогу».

Молодіжне паломництво

Краківський архиєпископ Марек Єндрашевський запрошує на 22 жовтня молодь з усієї Європи на паломництво до Кракова в соту річницю від дня народження святого Івана Павла ІІ. Збір запланований у санктуарії святого Івана Павла ІІ. Чування з цієї нагоди приготує Краківська архидієцезія.