Пильний погляд на єретичні пророцтва Марії Божого Милосердя
  • Пон, 09/09/2013 - 21:37

Др. Марк Міравалле

У цьому тексті ми намагаємося описати як слід оцінювати приватні одкровення (відповідно до критеріїв, встановлених Конгрегацією Віровчення у листопаді 1974 р.). Йдеться про послання якоїсь жінки, що називає себе «Марія Божого Милосердя» (Марія Божественного Милосердя). Раніше мені за дорученням компетентної церковної влади доводилося брати участь у кількох міжнародних богословських комісіях, які вивчають приватні одкровення. Тут я в стислій формі застосую той же метод аналізу та оцінки, яка використовується в офіційних церковних розслідуваннях подібних випадків.

Отже, коротко розглянемо згадані послання і відповідні дії «Марії Божого Милосердя» у світлі основних критеріїв істинності, встановлених Церквою.

Як пропонує відомий французький маріолог бр.Рене Лорентен, напрямки церковного дослідження приватних одкровень можна узагальнити трьома основними критеріями:

• Чи відповідає одкровення офіційному вченню католицької Церкви в області віри і моральності?

• Чи сумісні описувані явища (стан екстазу, спосіб передачі послання і т.д.) з містичною традицією Церкви ?

• Чи приносить одкровення плоди християнської духовності? Ці плоди завжди супроводжують справжнє надприродне послання, як вказують слова Ісуса «дерево пізнається з плоду» (Мт. 12,33). Це поглиблення навернення до Бога; духовний мир, духовна радість, нова або оновлена ​​віра, довіра і милосердя; більша вірність і єднання з Церквою.

На жаль, як послання Марії Божого Милосердя, так і дії "провидиці" містять численні серйозні богословські, історичні та фактичні помилки. Отримано більше 650 «послань», в яких ми знаходимо протиріччя з вченням Католицької Церкви, містичною традицією справжніх приватних одкровень, визнаних цією Церквою, і ,нарешті, самі ці «послання » суперечать одне одному. Ці послання не приносять духовних плодів миру, милосердя і радості, притаманних істинному посланню згори.

Ось лише кілька прикладів цих вельми частих і серйозних помилок:

1 . Твердження, що Папа Бенедикт XVI був «останнім істинним Папою на землі» , а «наступний Папа » буде «лжепророком».

«Мій любий Папа Бенедикт XVI - останній справжній Папа на землі ... Наступний Папа, можливо, буде обраний членами католицької Церкви, але він виявиться лжепророком» (12 квітня 2012).

Це «послання » прямо суперечить католицькому вченню про легітимність законно обраного Папи. Послання стверджує, що «антипапа» буде обраний на дійсному конклаві, - таке твердження є помилковим або «єретичним». З нього неминуче випливає висновок, що Папа Франциск насправді є «лжепророком». Тим самим послання відкидає все, що нам кажуть про легітимність дійсно обраного Папи Вселенські Собори, Катехизм і канонічне право. Воно заперечує «побожний послух волі і розуму ... по відношенню до автентичного вчительства Римського Архиєрея - навіть тоді, коли він не говорить "ех cathedra"» ( пор. Lumen Gentium, 25), яке кожен вірний католик зобов'язаний виявляти стосовно правлячого Папи Римського.

Це помилкове послання вкрай небезпечне для будь-якого члена католицької Церкви, оскільки з ним пов'язаний ризик впадання в «схизму» або відділення від католицької Церкви («схизма - відмова від підпорядкування Верховному Понтифікові або від спілкування з підвладними йому членами Церкви» - Кодекс Канонічного Права [ ККП ], Кан. 751). Вибір схизми тягне за собою трагічні для вірного католика наслідки: відлучення від Церкви і неможливість приймати Таїнства (див. ККП, Кан 1364,1.)

Це помилкове послання не тільки відкидає істинний понтифікат Папи Франциска, але також і не надає належної поваги понтифікату Папи Бенедикта XVI - адже Папа Бенедикт оголосив про свою вірність новому понтифіку в день своєї добровільної відставки (а не насильницького «вигнання», як стверджує так зване «послання») 28 лютого 2013. Крім того, Папа Бенедикт особисто засвідчив свій безумовний послух Папі Франциску під час їхньої  історичної зустрічі 23 березня 2013.

2 . Різновид єресі, названої «міленаризмом», виявляється в декількох фрагментах згаданих «послань».

Міленаризм стверджує, що буквально настане «тисячолітнє» царство Ісуса на землі (послання від 9 квітня 2012 р.), під час якого на землі не буде Папи римського, але постане  щось на зразок духовного папства, коли святий Петро керуватиме Церквою з небес і настане «рай земний» (див. Послання 89, 124, 141, 88, 109, 111, 251, 258).

Католицька Церква справедливо засудила міленаризм і концепцію буквального розуміння  тисячолітнього періоду, коли Ісус буде царювати в земному раю (див. Катехизм Католицької Церкви, п. 676). Подання про тисячолітнє царство без Папи, присутнього на землі видимим чином, прямо суперечить обітниці, яку Ісус дав апостолу Петру (пор. Мт. 16:15-20), воно також абсолютно несумісне з Божественним Одкровенням. Так зване пророцтво представляється скоріше крайньої інтерпретацією різних пророцтв про папство, ніж інформацією, прийнятною для вірного католика.

3 . Заперечення важливості церковної оцінки ""послань"

Заперечується важливість церковного розслідування, в ході якого виноситься судження про автентичності послань. Стверджується, що отримати церковне схвалення послань «не настільки важливо» . «Неважливо, чи визнає Церква ці послання справжніми, оскільки час працює проти неї» (послання від 9 липня 2011 р.).

Ця точка зору не сумісна з правдивим католицьким приватним одкровенням: правдивий візіонер завжди повідомляє свої послання компетентному церковному уряду, навіть якщо вищі сили знають, що спочатку послання будуть відкинуті (так було, наприклад, зі св. Хуаном Дієго після появи Богородиці в Гваделупі, Мексика, і зі св.Бернадеттою після появи Богородиці в Люрді).

4 . Так звана провидиця не бажає ні назвати себе, ні постати перед місцевою церковною  владою, щоб Церква могла провести відповідний богословський, психологічний та науковий аналіз. У той же час провидиця поширює свої послання по всьому світу через інтернет і друковані публікації.

Провидиця (хоча вище наведені ознаки істинності видінь і не дозволяють її так називати) публічно поширює так звані «послання», видаючи їх за істинні надприродні послання згори. У той же час вона відмовляється проявити послух і звернутися до своєї помісної Церкви для дослідження істинності одкровень. Провидиця здійснює свою діяльність в районі Дубліна (Ірландія), тому їй слід було б повідомити свої послання в Дублінську архиєпархію, а також з'явитися туди особисто для належного церковного розслідування справи.

Оскільки провидиця не бажає проявити послух і постати перед законною церковною владою, неможливо застосувати другий критерій встановлення автентичності одкровень, тобто, розглянути явища, які зазвичай супроводжують істинне надприродне повідомлення. Ісус - Світло світу, Він закликає тих, хто Йому служить, вийти на світло. Навпаки, його Ворог діє в темряві.

5 . Богословські помилки.

Наприклад, в посланнях говориться, що Небесний Отець «приходить в ім'я Ісуса», а не «Ісус приходить в ім'я Отця» або «Отець приходить у Своє ім'я». Подібні твердження призводять до сум'яття і суперечать класичній тринітарній формулі. Більше того, «сум'яттю» дається позитивна оцінка, коли, наприклад, говориться, що «любов - це сум'яття» (Послання 45), що також несумісне з правдивим пророцтвом. Ісус говорить з глибокої простотою і ясністю, Сатана прагне сум'яття.

6 . Пророцтво-«Попередження» про те, що мало статися через декілька місяців після 31 травня 2011 не сповнилося .

Послання від 31 травня 2011 закликає людей готуватися до «Попередження» (коли Бог нібито дарує «просвітлення свідомості», передбачене в інших посланнях Марії). Це мало статися «через кілька місяців» після 31 травня 2011 р: «тепер готуйтеся до цієї події [Попередження], бо у вас залишилося лише кілька місяців, щоб підготувати ваші душі» (31 травня 2011). Передвіщена подія так і не відбулася ні через кілька місяців, ні навіть через рік після пророцтва від 31 травня 2011 року.

7 . Відсутність істинно християнських плодів духовного миру, радості, довіри і милосердя; а замість них спостерігаються прояви сильного страху, тривоги і переважної негативності .

Викликаючі страх слова про божественну відплату, гнів, суд і катастрофу - це основні теми передбачуваних промов Бога-Отця та Ісуса. «Послання» сповнені повчальними і пихатими тирадами про засудження та суд, причому використовуються такі слова і вирази, які суттєво спотворюють уявлення про нескінчене милосердя і любов Отця і Сина. Наприклад, у так званих посланнях Ісуса стверджується: «Якщо ви говорите, що тримаєтесь Мого Вчення, але самі хочете, щоб закони змінилися і потурали діянням, гріховним в очах Моїх, - вийдіть негайно з Моєї Церкви». Небесний Отець нібито говорить, що посилає душі в пекло, де їм «вирвуть очі». Все це суперечить іншим правдивим посланням Ісуса і Бога-Отця.

Навіть якщо Ісус, Бог-Отець і Богородиця Марія у своїх посланнях суворо говорять про прийдешнє покарання і очищення (наприклад, в справжніх посланнях про Божественне Милосердя (явління Ісуса с.Фаустині Ковальській [прим . Ред .] І Фатіми), то загальна тональність і контекст цих послань завжди витримані в дусі миру, любові, розради і навіть радості. Ці належні духовні якості і відповідні їм духовні плоди повністю відсутні в так званих посланнях провидиці. Судячи з усього, цих плодів позбавлені і численні поборники її «послань».

висновок

Якщо у так званих посланнях «Марії Божого Милосердя» містяться настільки кричущі богословські та фактичні помилки, то чому ж постійно збільшується число католиків доброї волі, які читають ці послання? Адже більшість цих читачів - люди, слухняні Вченню Церкви [Магістеріум - прим. ред.], а також справді шанують Богородицю Діву Марію?

Ймовірно, справа в тому, що так звані послання містять деякі елементи, які для багатьох читачів представляються істинними при розпізнаванні «знаків часу» (такий критерій запропонував Другий Ватиканський Собор, Gaudium ET Spes , 4). Серед них широко поширена криза віри і моральності в католицькій Церкві і в усьому глобалізованому світі; безпрецедентні економічні та соціальні кризи загальносвітового масштабу, безперервні геополітичні конфлікти на Близькому Сході і за його межами; безпрецедентні природні катастрофи, все більш реальна загроза використання ядерної зброї з боку таких країн, як Північна Корея, Іран, Пакистан і т.д.

Щоб описати і пізнати нинішній історичний період та виклики, які він перед нами ставить, абсолютно необхідна, на мою думку, чесна і сумлінна оцінка сучасних «знаків часу». Безумовне прийняття так званого «послання», яке рясніє богословськими помилками і непослухом Церкви, - це серйозна і небезпечна помилка.

Мають місце істотні моральні відмінності між знаками, що закликають світ до негайного покаяння, і, отже, до прийняття нескінченного милосердя Бога, коли ми з довірою приймаємо надприродні послання Ісуса і Марії сучасному людству, де, зрозуміло, містяться універсальні та індивідуальні божественні «попередження», і з іншого боку - прийняттям і співпрацею з помилковим посланням, яке побудоване на спотворенні істинних послань Ісуса і Марії, спонукає до непослуху Папі Франциску і законній церковній владі, відкидає класичні католицькі догмати і попередню правдиву церковну містику, нагнітає страх і тривогу.

Головна небезпека помилкового послання, на мою думку, полягає у виправданні тих католиків, які особисті помилкові «одкровення » ставлять вище даної Богом влади Папи - намісника Христа на землі.

За іронією долі, ці «послання» пророкують прийдешній розкол в Церкві. І це цілком може виявитися самосповнюючим пророцтвом, бо така мета і стратегія Сатани. Розкол може відбутися, зокрема від слідування таким вкрай небезпечним і єретичним по суті своїй посланням, як ті, що пропагує «Марія Божого Милосердя».

На мою думку, в наш час постійних змін, що відбуваються в Церкві, цілком реальною є поява в майбутньому ще більшої кількості помилкових послань. Ці "послання" будуть містити в собі і правдиві елементи: відповідно до задуму диявола, вони будуть відвертати нас від істинної церковної влади і віровчення, від істинних послань, які Вищі сили звертають до людей в наші дні. Щоб протистояти цьому і виправити шкоду, необхідно проявляти послух нашому Святішому Отцю, Папі Франциску, і всій законній церковній владі.

Будемо ж постійно і гаряче молитися за нашого любого Святішого Отця Папу Франциска, за нашу святу католицьку Церкву, за торжество Божого Милосердя і торжество Непорочного Серця Марії, про які йдеться в істинних сучасних посланнях Ісуса і Марії. Будемо молитися також за покаяння так званої провидиці та її прихильників - за їх примирення з Церквою в дусі послуху і єдності.

Про автора. Марк Міравалле - американський богослов , постійний диякон в єпархії Стьюбенвілл, штат Огайо. Отримав богословську освіту у Сан -Франциско і в Римі (університет св. Томи Аквінського або Angelicum), фахівець з маріології та богослов'я духовного життя, з 1986 року викладає богослов'я, є автором низки богословських книг і статей. Неодноразово брав участь у церковному дослідженні автентичності приватних одкровень і явищ. Покійний нині канадський кардинал Едуар Ганьон, глава Папської ради у справах сім'ї, писав, що Марк Міравалле відомий у всьому світі завдяки «своїй безумовній вірності магістеріуму Церкви і своїй вченості». сайт http://www.markmiravalle.com/

 

За матеріалами Rkcvo.ru

.

Див.також: - В Україні поширюються засуджені Церквою "об'явлення"