Писав портрети Бенедикта XVI і став католиком
  • Чтв, 22/05/2014 - 11:10

Майкл Tріегел, один з найвідоміших сучасних художників з Німеччини, став католиком. Кілька років тому тодішній єпископ Регенсбурга, а сьогодні Ватиканський кардинал Герхард Мюллер, попросив його намалювати портрет Бенедикта XVI.

Атеїст став офіційним портретистом Папи, – писали тоді усі медії, однак 46-річний художник вже давно був у пошуках віри. Він очікував захопливого одкровення, як це було у випадку Саула. Однак цього не сталося, проте Tріегел зацікавився сакральним мистецтвом і отримував церковні замовлення.

Важливим моментом в його подорожі до християнства була зустріч з Бенедиктом XVI, але не написання його портрету, а читання його творів про співпрацю віри і розуму. Заключним кроком до навернення стали 30-денні реколеції св. Ігнатія Лойоли.

Хрещення художника відбулось цього року у Навечір'я Пасхи. А потім, як зізнався митець в інтерв'ю тижневику Zeit, він відчув це одкровення, якого чекав упродовж багатьох років. Це сталося в момент прийняття Євхаристії. «Як св. Павло, на мить я не знав, де я перебуваю», – сказав Майкл Tріегел. Коли його запитали, чому він обрав саме Католицьку Церкву, він розповів, що шукав істину, яка виходить за межі того, що ми в змозі висловити словами.

До всього, у католицизмі важливими є змістовність, образ, що важливе для художника, вважає Тріегел. Він каже, що хотів би написати портрет Папи Франциска. «Його особа справляє на мене величезне враження, і з художнього погляду у нього цікавий вираз обличчя. Хоча до мене сильніше промовляє Бенедикт XVI», – розповів німецький новонавернений живописець.

За матеріалами Zeit