Після поїздки до Ріо Франциск отримав запал до наступних подорожей
  • Втр, 27/08/2013 - 11:42

Візит до Ріо змінив Папу Франциска. Він утвердився в своїй місії і отримав стимул для подальших  апостольських подорожей, – вважає один із найближчих співпрацівників Святішого Отця, кардинал Марк Уелле.

В інтерв’ю для тижневика «Famille chrétienne» канадський кардинал і префект Конгрегації у справах єпископів розповів про те, що кардинал Бергольйо ніколи не любив подорожувати. Він сидів у Буенос-Айресі, там була його Церква. Однак після візиту до Ріо у ньому виник запал до наступних подорожей. Кардинал Уелле також зазначив, що перед відльотом до Бразилії Папа Франциск ставився до Всесвітніх Днів Молоді з певним упередженням та побоюванням, однак згодом майстерно їх очолив і став їх прихильником.

У розмові з тижневиком французьких сімей глава ватиканської дикастерії наголосив, що майбутнім Церкви є католицькі сім’ї, які витривають у вірі, передають життя і самі катехизують своїх дітей. «Тепер вже не можна покладатись на школу», – визнав кардинал. «Спільноти Церкви народжуються навколо таких сімей. Церковні рухи, без сумніву, забезпечують тил, але основним джерелом Церкви залишається сім’я», – наголосив кардинал Уелле.

За матеріалами deon.pl