«Після страждань приходить воскресіння!», - владика Венедикт під час багатотисячної хресної ходи у Львові
  • Пон, 24/03/2014 - 21:05

23 березня, у Хрестопоклонну неділю, вулицями Львова пройшла молитовна хресна хода, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ.

Молитовна хресна дорога, яку очолив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, розпочалась о 15.00 год. біля храму Святого архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) та завершилася на площі перед Архикатедральним собором Святого Юра (пл. Св. Юра, 5).

У спільній молитві, що тривала понад чотири години, взяли участь: духовенство Львівської архиєпархії, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, представники влади міста і області, ректори та студентство львівських вищих навчальних закладів, численні віряни.

Цього року духовні роздуми під час хресного ходу були присвячені вшануванню Слуги Божого Митрополита Андрея, який упокоївся 70 років тому, та 25-й річниці виходу УГКЦ з підпілля. Провадили молитовні читання священнослужителі та семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Малий та великий процесійні хрести багатолюдного хресного ходу несли почергово сотники, активісти та працівники медичних служб Євромайданів, а також представники львівської влади, студентство та громадські організації, які стали учасниками боротьби за відродження України.

У своєму слові, на завершення молитви, владика Венедикт підкреслив унікальне значення слуги Божого Митрополита Андрея та Української Греко-Католицької Церкви. За словами промовця, УГКЦ та Митрополит Андрей особливо доклались до становлення і зростання свідомості українського народу. Також Єпископ-помічник наголосив на важливості єдності українського суспільства і додав: «Чотири години пройшли в молитві легко, бо ми ─ разом». Архиєрей підбадьорив молільників словами: «Після терпінь і страждань приходить воскресіння. Наш народ ─ іде до воскресіння». Насамкінець, єпископ подякував усім за християнську позицію і участь в цій хресній ході.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua