Півмільйона хорватів висловились за референдум про конституційне визначення сім’ї
  • Нед, 26/05/2013 - 10:03

Як повідомляє Громадська Ініціатива «U ime obitelji», за неповними даними, які до 13 години дня отримали з половини адміністративних одиниць Хорватії, понад півмільйона хорватських громадян поставили свій підпис під вимогою винесення на загальнонаціональний референдум питання про внесення до Конституції Республіки Хорватія визначення сім’ї, як шлюбу одного чоловіка і однієї жінки.

 

Згідно з діючим на момент початку акції збору підписів законом про референдум, потрібно було зібрати підписи 370 тис., але минулого тижня парламент країни, в якому зараз більшість чинять ліберальні та соціал-демократичні партії, змінив закон і збільшив кількість потрібних підписів до 450 тис.

 

За кільки днів ініціаторам референдуму потрібно було зібрати додаткових 80 тисяч підписів. Що вони й зробили. Референдум підтримали відомі хорватські спортсмени, громадські діячі, вчені, митці, популярні музиканти і артисти, а також Католицька Церква в Хорватії, мусульманська спільнота Хорватії, протестантські деномінації країні, Сербська православна церква в Хорватії залишилась осторонь цього процесу, на відміну від самопроголошених Чорногорської та Македонської православних церков, які взяли активну участь у процесі на стороні  Громадської Ініціативи «U ime obitelji».

 

За матеріалами http://uimeobitelji.net