Північна Ірландія голосує проти абортів
  • Пон, 15/02/2016 - 15:28

Аборт в Північній Ірландії залишиться незаконним. Члени Асамблеї проголосували проти дозволу на аборт, навіть в разі «смертельних аномалій плода».

40 членів Асамблеї Стормонт проголосували проти законодавства, запропонованого двома представниками Партії Альянсу, Стюартом Діксоном і Тревором Ланном.

На відміну від решти Великої Британії, закон про аборти 1967 року не поширюється на Північну Ірландію, де аборт вважався законним, тільки якщо життя матері перебуває в небезпеці або існує ризик постійного або серйозного пошкодження її психічного і фізичного здоров'я.

Після палких дебатів, представники партії зазнали поразки. Вони хотіли поширити критерій законного аборту і на випадок, коли плід знаходиться в стані «фатальної аномалії» або був зачатий в результаті статевих злочинів, таких як згвалтування або інцест. «Фатальна аномалія плода» - діагноз, який лікарі призначають, коли майбутня дитина або вмирає в утробі матері або незабаром після народження.

Представник християнськоі служби милосердя CARE в Північній Ірландії Марк Бейлі, який виступає проти змін у законі, сказав, що не завжди фатальні аномалії плода призводять до негайної смерті.

Марк Бейлі вказав на випадки, коли «батьки свідчать про те, як вони насолоджувалися часом, проведеним з дітьми, незважаючи на те, чи був це тиждень, місяць, а в деяких випадках навіть роки».

В кінці дискусії Демократична юніоністська партія, головна партія в Північній Ірландії, створить робочу групу, щоб вивчити питання.