Північна Корея стала найжорстокішим гонителем християн
  • Нед, 22/01/2023 - 13:25

Північна Корея повернула собі позицію найстрашнішого гонителя християн у світі, згідно з останнім звітом World Watch List, підготовленим організацією Open Doors US, яка спостерігає за релігійними переслідуваннями.

Open Doors US опублікувала у вівторок свій світовий список 2023 року. Цей документ, що випускається щорічно з 1993 року, ранжує країни світу за ступенем тяжкості переслідувань та дискримінації, які зазнають християни. У той час як Афганістан посів перше місце у 2022 році, Північна Корея у 2023 році повернула собі статус найжорстокішого гонителя християн у світі. Сомалі, Ємен, Еритрея, Лівія, Нігерія, Пакистан, Іран, Афганістан та Судан завершують десятку найжорстокіших гонителів християн у списку World Watch List цього року.

У заяві, яка оголошує результати Всесвітнього списку 2023 року, Open Doors US назвала “закон про антиреакційну думку”, прийнятий у Північній Кореї, особливо тривожною подією. Тимчасовий виконавчий директор Open Doors US Ліза Пірс розповіла в інтерв’ю The Christian Post, що цей закон було прийнято у 2020 році.

Пірс описав «антиреакційний закон» як «спосіб легітимізації переслідування будь-кого, хто має будь-яку літературу, будь-що, що має західний вплив», включаючи Біблію. Вона вказала на закон як на «ще одну причину» того, що Північна Корея очолила Всесвітній список спостереження цього року, водночас визнаючи, що «на практиці важко зробити ситуацію для Церкви більш жорстокою, ніж вона є».

Open Doors US процитували коментар втікача з Північної Кореї Тімоті Чо, коли малювали картину ворожості, з якою стикаються християни. Чо сказав: “Християни завжди були на передній лінії атаки режиму”, маючи на увазі династію Кімів, яка править країною залізним кулаком упродовж кількох десятиліть. За словами Чо, “їхня мета – знищити всіх християн у країні. У Північній Кореї може бути лише один бог, і це родина Кім”.

Афганістан більше не очолює список найгірших гонителів християн у світі

Що стосується Афганістану, який минулого року претендував на звання найстрашнішого гонителя християн у світі на тлі широко розрекламованого захоплення влади талібами після виведення американських військ з країни адміністрацією Байдена, засновник World Watch List Уайбо Ніколай сказав КП, що ситуація “справді не змінилася” за минулий рік, навіть попри те, що країна опустилася у списку з No 1 на No 9. Він зазначив, що “ряд речей змінився”, що призвело до того, що Афганістан цього року посів нижче місце у списку найгірших гонителів християн у світі.

“Таліби під час захоплення влади вбили багато християн. Їх там більше немає”, – сказав він. “Багато інших християн втекли, тому їх там більше немає”. Микола також докладно розповів про те, як велика кількість християн, які вирішили залишитися в Афганістані, пішли “глибоко у підпіллі”.