Плани Папи Франциска на 2014 рік
  • Птн, 03/01/2014 - 11:56

Папа Франциск носить зі собою календар і часом особисто вписує в нього час зустрічей. З огляду на те, що Папа сам розпоряджається своїм часом, французьке видання «La Croix» замислюється над його планами на новий рік.

1. Реформа Римської курії. Вона відбувається в ритмі зустрічей Ради кардиналів, до якої належать вісім кардиналів-помічників Папи. Їхня третя поспіль зустріч запланована на 17–18 лютого у Ватикані, але там їх буде набагато більше.

2. Номінації. 22 лютого пройде консисторія, на якій Папа зробить призначення нових кардиналів, вперше за час свого понтифікату. Також очікують на важливі призначення в Європі: нових Архиєпископів Папа призначить у Кельні, Мадриді та Барселоні. У Римській курії Папа затвердив ще не всіх керівників дикастерій.

3. Канонізація. Окрім проголошення святими Папи Івана XXIII і Івана Павла II 27 квітня, можливою є – за інформацією «La Croix» – беатифікація місіонерів з країн Латинської Америки. На правильному шляху також беатифікація Папи Павла VI, на якого Франциск часто покликається.

4. Подорожі. Як і Павло VI, який вирушив на Святу Землю 50 років тому (4–6 січня 1964), і там зустрівся з православним Константинопольським патріархом, Афінагором, Франциск поїде в травні до Йорданії, Ізраїлю і Палестини, де зустрінеться з Патріархом Варфоломієм. Також можливою в 2014 році є друга поїздка до Азії, до Шрі-Ланки, а також, можливо, до Південної Кореї. «La Croix» вказує, що найближче оточення не виключає інших подорожей Франциска, наприклад, візиту до Міжнародної організації праці в Женеві. На візит Папи чекає П'ємонт – регіон Італії, звідки походить родина Бергольйо.

5. Рим. Як єпископ цього міста, Франциск відправлятиме Літургію в січні в Домі св. Марти, у якій будуть брати участь делегації з різних парафій єпархії Риму. Уже 12 січня в Сикстинській капелі Папа хреститиме групу дітей, серед яких буде 30-річна римлянка, якій він зателефонував, щоб подякувати, що не вчинила аборту, якого вимагав батько дитини.

6. Архиєрейський Синод. Цей 2014 рік у Церкві пройде під знаком складних ситуацій, з якою стикаються у пастирській опіці родин. Головним форумом для дискусій з цього питання буде Надзвичайна асамблея Синоду єпископів, яка відбудеться 5–19 жовтня на тему «Пастирські проблеми, пов'язані з родиною в контексті євангелізації». У січні єпископські конференції усього світу передали відповіді на анкету з Ватикану. На основі відповідей сформують робочий документ, Папа і єпископи поділяться своїм досвідом щодо становища сімей у своїх країнах. Через рік на засіданні Синоду зроблять висновки і сформулюють конкретні пропозиції з пастирської опіки родин.

За матеріалами http://info.wiara.pl