Пленарна зустріч Папської Ради в справах міжрелігійного діалогу
  • Срд, 27/11/2013 - 10:57

Від 25 до 28 листопада 2013 р у Ватикані триває Пленарна зустріч Папської Ради в справах міжрелігійного діалогу, тема якої: «Члени різних релігійних традицій в громадянському суспільстві». Ця тема вивчається членами та радниками Ради як із загальної точки зору, тобто, питання ролі релігії у громадянському суспільстві, так і досвіду різних релігійних спільнот у суспільствах, де більшість становлять мусульмани.

Глава дикастері] кардинал Жан-Луї Торан підбив підсумки роботи Ради за останні п'ять років.

«Упродовж останніх п'яти років, – розповів Радіо Ватикану кардинал Торан – ми хотіли в першу чергу пізнати реальність міжрелігійного діалогу в світі. Для цього я багато подорожував, зустрічався з людьми на місцях. На мене справив враження візит до Пакистану. Я там зустрів чудову спільноту християн, які йдуть до церкви для Літургію, не знаючи, чи повернуться додому. Це велике свідчення для всієї Церкви. Також на Близькому Сході віруючі, особливо єпископи і патріархи, мають велику мужність. Вони знають, що їхня місія полягає в тому, щоб свідчити на тій землі, де Бог явив Себе».

Після завершення Року віри, в контексті 50-річчя Другого Ватиканського Собору, Пленарна зустріч стала слушною нагодою, щоб призадуматися над актуальним станом міжрелігійного діалогу в різних частинах світу, поглибити тему того, якою повинна бути роль християнської спільноти у справі покращення стосунків з визнавцями інших релігій.

Текст із сторінки radiovaticana.va