Пляж для пацієнтів ватиканської педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса»
  • Птн, 09/08/2019 - 10:26

В Палідоро поблизу Риму відкрито «Пляж, вільний для всіх» – для маленьких пацієнтів ватиканської педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса» та для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Безкоштовний доступ до моря поблизу Риму забезпечує «Пляж, вільний для всіх», призначений для дітей з інвалідністю. Це, зокрема, діти, що госпіталізовані в одному з осередків ватиканської педіатричної лікарні «Bambino Gesù» (Дитятка Ісуса), розташованого в Палідоро, приблизно 30 кілометрів на північ від Вічного Міста, діти,  що разом із сім’ями проживають у «Будинку Дональда», яким опікується Фонд Рональда Макдональда. Вони приїжджають здалека на довготривале лікування і завдяки згаданому Фондові мають можливість проживати разом із своїми родинами. Слід згадати, що серед тих, хто отримує тут особливе лікування та побут, є також чимало дітей з України.

Подарунок для дітей з інвалідністю

«Будинок Дональда» зробив маленьким пацієнтам та всім дітям з обмеженими фізичними можливостями великий подарунок: інклюзивний пляж без архітектурних бар’єр, обладнаний усім необхідним для дітей з інвалідністю, включно з особливими пандусами та спеціальними інвалідними візками, з якими можна з’їжджати в море. Таким чином, хворі діти, літо яких дуже відрізняється від канікул інших дітей, отримали можливість якісно відпочити поруч з тими, що їх люблять..  

Відкриваючи «Пляж, вільний для всіх» Маріелла Енок, президент дитячої педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса» наголосила, що ініціативи такого типу «прискорюють перспективи одужання, зміцнюючи зв’язки любові та взаємної  підтримки в сім’ях, що лежать в основі шляху кожного лікувального процесу. Радість життя є найпотужнішим елементом усіх методів лікування, і, напевно, цей проект багатьом допоможе віднайти цю радість!»

«Будинок Рональда», як пояснив директор цієї структури в Палідоро, є домівкою для численних сімей дітей, що перебувають на довготривалому лікуванні. Вони мають у своєму розпорядженні невеличку квартиру, обладнану всім необхідним, а дітям забезпечені навіть розваги з кваліфікованим персоналом.

Співпраця

Протягом десяти років Фонд Рональда Макдональда співпрацює з ватиканською педіатричною лікарнею «Дитятка Ісуса», опікуючись двома структурами: одна в Римі,а друга – в Палідоро. Подібні структури існують також при дитячих лікарнях, адже згаданий Фонд, що був заснований у США 1974 року як некомерційна організація  з метою допомагати дітям та їхнім родинам у період лікування чи терапії, адже присутність сім’ї позитивно сприяє лікувальному процесові, діє в Італії вже 20 років, за цей час надаючи підтримку понад 40000 дітей та забезпечивши понад 200000 ночівель для хворих дітей та їхніх сімей.