ПМВ 10 років: Ми боремося за українського мігранта, аби він тримався своєї Церкви, Бога і Батьківщини
  • Чтв, 17/01/2019 - 11:36

Пасторально-міграційний відділ УГКЦ відзначає свій 10-літній ювілей. Зранку у Патріаршому соборі відбулася подячна Літургія, яку очолив Голова ПМВ Владика Йосиф Мілян. Йому співслужили працівники ПМВ о. Андрій Гах, о. Віталій Храбатин, о. Роман Ільницький, о. Юстин Бойко та священики Київської архієпархії.

«Ми сьогодні відзначаємо подію, яка сталася 10 років тому, коли вересневий Синод єпископів у 2008 році створив нову структуру – Пасторально-міграційний відділ, покликаний збирати «каміння» наших українських християнських душ, аби вони не загубилися, аби у храмі УГКЦ, мури, які складаються з душі кожного з нас, були тривкими і стійкими. Сьогоднішня наша молитва була діалогом з Богом, аби благословив всіх тих, хто пробує якось скрасити і полегшити життя українця-християнина за межами рідного храму, рідного дому, рідної країни», - зазначив єпископ під час проповіді.

Після Літургії владика Йосиф презентував діяльність ПМВ і розповів про напрямки і особливості роботи та виклики, які постають.

Він відзначив, що лише за останній рік ПМВ вдалося спрямувати ще одного священика до Іспанії та ще одного до Ізраїлю. Також після перерви українці греко-католики Об’єднаних Арабських Еміратів знову отримали настало душпастирську опіку. Стабільно на свята доїжджає священик до українців Кіпру та Туреччини. А на Різдво для українців греко-католиків Лівану відслужив Літургію о. Віталій Храбатин.

«Я хочу подякувати духовенству, мирянам, всім нашим священикам, які служать за кордоном, і всім тим, хто бодай дихає в унісон нашому служінню. Ми боремося за свого мігранта, аби він тримався своєї Церкви, Бога і Батьківщини», - резюмував владика Йосиф.