ПМВ проведе у Римі ІІ Форум мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи, присвячений молоді
  • Чтв, 13/09/2018 - 12:22

Пасторально-міграційний відділ УГКЦ з 5 по 7 жовтня проведе у Римі ІІ Форум мігрантів УГКЦ  Центральної та Західної Європи на тему: «Діти і молодь в умовах творення новітньої української діаспори у Європі. Виклик і можливість для Церкви».

У Форумі візьмуть участь українці (представники духовенства та миряни), які мешкають в Італії, Іспанії, Португалії, Франції, Великій Британії, Польщі, Бельгії, Нідерландах, Греції, Естонії, Латвії, Молдові.

Перед учасниками Форуму виступатимуть Голова ПМВ владика Йосиф Мілян, Апостольський Візитатор для українців в Італії владика Діонізій Ляхович, Єпарх Паризької єпархії святого Володимира Великого для українців візантійського обряду у Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу владика Борис Ґудзяк, директор фундації «Мігрантес» о. Джіанні де Робертіс, Президент Асоціації  Св. Софії в Римі о. Марко Семеген, Директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» Ірина Ключковська, Начальник Управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва МЗС України Лариса Дір та інші доповідачі.

I сесія Форуму мігрантів буде присвячена актуальному стану та перспективам розвитку душпастирства дітей і молоді в умовах новітньої української діаспори; II сесія – ролі Церкви і школи як фундаменту сучасного і майбутнього української новітньої діаспори; III сесія - молодіжному руху на служінні новітній українській діаспорі.