«По вірі вашій дасться вам…» - Преосвященний владика Венедикт до семінаристів
  • Суб, 12/04/2014 - 19:53

Спільнота Львівської духовної семінарії Святого Духа на чолі із своїм отцем-ректором Ігорем Бойком 11 квітня 2014 р. вітала в гостях Преосвященного владику Венедикта, Єпископа-помічника Львівської архиєпархії.

Владика Венедикт завітав до спільноти братів, щоб разом провести час у спільній молитві Літургії Передшеосвячених Дарів. У своєму слові, зверненому до братів владика наголосив, що ще недавно ми розпочинали Великий піст, а вже зараз стоїмо при його завершенні й перед нами відкривається дорога страждань Господа нашого Ісуса Христа. Особливим наголосом єпископа були сповнені роздуми про Лазареву суботу: «Для нас якось звично чути про подію воскресіння Лазаря, яка стається перед Страсним тижнем. Але погляньмо на цю подію з дещо іншою перспективи. Я ніколи не був свідком воскресіння іншої людини. Можливо, хтось із вас був таким свідком? І ми, немовби, звиклися, що це було. Але чи в нашому житті було щось подібне? Чи хтось воскресав чи був повернений до життя?... Ми багато в житті пробували змінитися, ми багато разів пробували здобути щось нового, але стільки разів нас у житті супроводжувало розчарування, невдачі, падіння, що ми подібно, як той Лазар вже лежимо мертві й не бачимо чогось, якоїсь молитви, якогось молитовного подвигу, якихось реколекцій, які мене б оживили. Я лежу, мов той Лазар уже мертвий, чути моїми гріхами… І Бог ставить нам перед очима цю можливість повернення до життя, цю можливість зміни…».

 

Насамкінець, отець-ректор Ігор Бойко висловив слова подяки для єпископа й попросив про молитовну підтримку, адже вже в неділю семінарійна спільнота розпочинає час духовної віднови, час реколекцій заради приготування душі до зустрічі із Воскреслим Христом.
 

Вихор Іван

Медіа-Центр ЛДС

Джерело: www.ugcc.lviv.ua