Побачила світ «YOUCAT for Kids»
  • Нед, 26/05/2019 - 10:56

Побачила світ «YOUCAT for Kids» (Дитяча версія молодіжного катехизму). Передмову написав Папа Франциск.

«Ввіряю вам “YOUCAT for Kids”. Не втомлюйтесь запитувати про свою віру та розповідати її. Не залишайтеся німими, коли ваші діти звертаються до вас із запитанням, але завжди знаходьте сили для того, щоби бути посередниками віри, отриманої від своїх батьків. Будьте людським ланцюгом, який з покоління в покоління причиняється до того, що Євангеліє постійно присутнє в наших родинах, спільнотах та в Церкві», – з такими словами Папа Франциск звертається до батьків у передмові до дитячої версії молодіжного катехизму «YOUCAT for Kids».

Ініціатива австрійських католиків

YOUCAT – це акронім з англійських слів «Молодіжний Катехизм», який був приготований перед Всесвітнім Днем Молоді, що 2011 року відбувався в Мадриді. В його написанні, під керівництвом Віденського архиєпископа кардинала Крістофа Шенборна, брали участь священики, богослови, катехити та п’ятдесят юнаків і дівчат, що були учасниками спеціальних літніх таборів.

«YOUCAT for Kids» – це новий катехизм для дітей віком від 8 до 12 років, задуманий, насамперед, як посібник для тих, хто приготовляється до першого Святого Причастя та Миропомазання. Приготований Австрійською Єпископською Конференцією та затверджений Папською Радою сприяння новій євангелізації, цей катехизм містить фундаментальні правди віри з Катехизму Католицької Церкви, представлені мовою, доступною для дітей та супроводжувані відповідним графічним оформленням.

Запитання, відповіді та посилання

Праця написана у формі запитань і відповідей. В ній крок-за-кроком запропоновано виклад правд віри, який, водночас, і доступний для зрозуміння дітьми, і затверджений Церквою. Далі під кожним запитанням-відповіддю поміщено інші тексти, корисні для поглиблення розуміння вищенаведеного. Внизу кожної сторінки – інформація для батьків, катехитів і вихователів, покликана сприяти діалогові між дитиною й дорослим щодо цього аргументу віри. Крім того, наводяться посилання на додаткові й поглиблені пояснення, вміщені в «YOUCAT».