Побачив світ українськомовний путівник містом Святого Петра
  • Срд, 23/05/2018 - 08:57

Під патронатом Посольства України в Італії та Посольства України у Ватикані українці  всього світу  нарешті отримали докладний путівник Вічним містом і Ватиканом рідною мовою.

Адже днями в Римі відбудеться презентація нового авторського україномовного путівника «Рим та Ватикан 753 д. н. е. — 2018 н.е. Незабутня мандрівка впродовж 2771 років: Від кам’яних руїн древнього Риму до непохитного Каменя у Ватикані». Автор та упорядник книги — Тарас Дзюбанський, гід з багаторічним досвідом роботи у Вічному місті.

Як зазначає Тетяна  Іжевська, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані: «Вітаємо вихід у світ книги-путівника Ватиканом,  призначеного, передусім, для численних прочан з України та для всіх цінителів древньої римської культури. Гортаючи сторінки цієї книги, ми проходимо крізь віки розвитку культу святого Петра у Ватикані. Зображення та кольорові ілюстрації, вміщені в цьому напрацюванні, допоможуть читачеві візуально краще зрозуміти історичні етапи розвитку почитання святого Петра, даючи уяву про вигляд самої могили Апостола та цілий ряд монументів збудованих згодом на цій могилі. Бажаємо усім, хто читатиме цю книгу, відвідуючи древню могилу одного з найближчих Христових учнів, глибше осягнути велич та визначну роль Апостола Петра у становленні та розповсюдженні християнської віри, послідовників якої Апостол Петро у своїх посланнях порівнює з міцним камінням, з якого будується  «духовний дім» (1Пт 2:5).»

Окрім історичної та культурної інформації про монументи, пам’ятники, церкви та будівлі Вічного Міста, путівник також містить практичну інформацію та поради автора щодо проведення дозвілля у Римі, про ментальність італійців. Також з книги можна буде ознайомитись із інформацією про визначні місця у Римі та Ватикані, які безпосередньо пов’язані з Україною та українцями. Тут містяться понад 250 кольорових світлин українських фотомайстрів. А туристи, які мають у своїх смартфонах програму зчитування QR-кодів, зможуть автоматично відкривати на своїх мобільних пристроях відповідні сторінки, присвячені окремим архітектурним пам’яткам.

Презентація путівника запланована у Римі на 24 травня  та у Львові на 7 червня.

Ігор Галущак

Львів