Поблизу Львова горів римо-католицький храм. Пожежу вдалось ліквідувати
  • Птн, 03/12/2021 - 18:28

У Храмі святої Терези від Дитятка Ісуса Львівської архидієцезії, що розташований на вулиці Львівській у Брюховичах, виникла пожежа. Повідомлення надійшло до рятувальників о 13.43 год. Про це Тvoemisto.tv повідомив речник ГУ ДСНС у Львівській області Ігор Курус.

За його словами, у будівлі сильне задимлення. На момент прибуття рятувальників горів купол церкви.

«Ми отримали повідомлення про пожежу у церкві у Брюховичах, на вулиці Львівській. За підвищеним номером виклику туди вирушили наші підзрозділи. Зараз там сильне задимлення, рятувальники працюють в апаратах. Всі сили спрямовані на ліквідації займання», – повідомив Ігор Курус.

Внаслідок пожежі отримали опіки двоє чоловіків, які на момент виникнення пожежі знаходили в костелі. Після огляду потерпілі від госпіталізації відмовилися. Пожежу ліквідували о 15:51. До гасіння пожежі залучили 44 рятувальників.

 

Після того, як пожежникам вдалося загасити полум’я, єпископу Едварду Каві та священникам дозволили спуститися у каплицю та забрати у безпечне місце Пресвяті Дари, а також літургійні книги та посуд. Самі ж рятувальники виносили техніку та інші предмети, які вціліли після пожежі, інформує http://rkc.lviv.ua/.