Почесну відзнаку «Хрест військового капелана» вручили владиці Венедиктові (Алексійчуку)
  • Пон, 12/09/2016 - 09:44

Під час Синоду Єпископів УГКЦ владиці Венедиктові (Алексійчуку) було вручено Хрест військового капелана. Патріаршу відзнаку владиці передав військовий єпископ Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Владика Венедикт бував із капеланським служінням у військовослужбовців у зоні АТО, неодноразово здійснював душпастирські візити до військових Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного та Яворівського полігону.

За вірність і відданість у звершенні капеланського служіння серед військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань України почесною відзнакою «Хрест військового капелана» нагороджено вже понад 120 священнослужителів УГКЦ.

Довідка

Почесна відзнака «Хрест військового капелана» є відзнакою Отця і Глави УГКЦ. Його вручають військовим капеланам за відданість і вірність у звершенні капеланського служіння серед військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань України. У комплект нагороди входить також знак відзнаки і грамота про нагородження.