Подарунки пацієнтам лікарні «Дитятка Ісуса» від ватиканських пожежників
  • Пон, 18/02/2019 - 09:25

У четвер, 14 лютого 2019 р., діти, що перебувають на лікуванні в онкогематологічному відділенні, мали особливих відвідувачів: ватиканські пожежники прибули до лікарні, не тільки для того, щоб вручити дітям подарунки, але й провести з ними час, демонструючи спуск з будинку по канату, дозволяючи їм посидіти на квадроциклі та потримати в руках пожежний шланг. Пожежники подарували лікарні дидактичний матеріал, а взамін отримали від дітей малюнки.

Забути на деякий час про страждання

Керівник департаменту техніки безпеки лікарні «Дитятка Ісуса» П’єтро Дерріко зазначив, що такі ініціативи є дуже важливими для маленьких пацієнтів, оскільки допомагають їм на деякий час забути про страждання, яке вони переживають разом з усією сім’єю. «Такий день, як сьогодні, – додав він, – це міст до нормальності, до мрії, яка є поза лікарнею. І ми молимося, щоб ця нормальність настала для них якнайшвидше». П’єтро Дерріко пояснив, що ватиканські пожежники постійно надають лікарні цінну допомогу у сфері безпеки.

Щось набагато більше взамін

Начальник ватиканської пожежної служби Паоло Де Анджеліс, зазначив, що це був особливий день як для дітей, так і для пожежників. «Брати участь у таких ініціативах – означає дарувати, але взамін отримувати щось набагато більше», – сказав він.