«Подолання моральної недуги корупції». Формаційний тренінг для священиків Чернівецької єпархії
  • Втр, 18/09/2018 - 13:24

17 вересня у Чернівцях з ініціативи та благословення єпископа Чернівецького преосвященного владики Йосафата (Мощича) відбувся формаційний вишкіл для душпастирів. Тренінг провів голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс. Священики єпархії детально розглядали   прояви корупції, якими просякло українське суспільство. На зустрічі йшлося про механізми хабарництва, вимагання, шахрайства, відмивання грошей,  таємної змови, зловживання посадовим становищем, непотизм (кумівство) та інші види корупційних дій.

Слухачі тренінгу  розглядали згадані форми корупції на конкретних прикладах, які трапляються в щоденному житті, з метою віднайти причини корупційної поведінки та шляхи подолання тяжкої моральної недуги. Особлива увага священиків була привернута до практичних аспектів душпастирства - сповідництво, проповідництво, катехизація, як найкращий лік для профілактики та запобігання корупції.

Пан Петро Дарморіс подарував кожному священику друковані та електронні матеріали розроблені центром протидії корупції УГКЦ в допомогу душпастирям на своїх парафіях.  

Доречи Центр протидії корупції УГКЦ створений відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і покликаний реалізовувати пасторальну програму з протидії корупції доручено йому відповідальність за втілення Пасторальної програми і представлення думки УГКЦ громадськості.