Подорож волонтерського театру «Притча» на Чернігівщину
  • Срд, 26/06/2013 - 11:13

22 – 23 червня 2013 року на свято П'ятидесятниці волонтерський театр «Притча» під керівництвом Марічки Сохацької, режисер-постановниця Юлія Карпицька, здійснив черговий тур. Цього разу на Чернігівщину -  до Чернігівської жіночої колонії № 44 та до центру соціальної реадаптації «Св. Переображення» у Любечі. Там відбулися, заключні в цьому році,  покази вистави «Пасхальна містерія».

Учасниками туру були Юлія Карпицька, Марічка Сохацька, Олексій Плохотюк, Тарас Монастирський, Людмила Курись, Євген Дмитрук, Наталія Шандрук, Ольга Петрашик, Наталія Ковальчук та священик Костянитн Пантелей. Після виступу в колонії у Чернігові вони пообідали в монастирі Св. Петра і Павла, де могли поспілкуватися з о. Віталієм (Котиком), керівником програми соціальної реадаптації для жінок. Відтак був переїзд до селища Любеч. Протягом доби волонтери жили в любецькому центрі «Переображення» для допомоги жінкам, які потрапили у скрутні життєві обставини (залишилися без дому, втратили соціальні зв'язки). Волонтери допомогли у господарських працях на присадибній ділянці, потім був відпочинок, молитви і спілкування.

Найпам'ятнішю подією залишиться звичайно вистава. Глядачки переживали й навіть плакали. Глибокий слід залишиться також у волонтерів. У ранок свята Зіслання Святого Духа  о. Костянтин Пантелей відслужив Божественну Літургію у капличці центру. Відтак мешканки й гості центру реадаптацї оглянули історичні місця Любеча. Екскурсію провів місцевий краєзнавець й історик пан Станіслав.

Слід зазначити, що громада доброзичливо сприйняла появу центру, а селищна рада лю'бязно надала приміщення в оренду.  До роботи центру залучені мешканці селища. Налагоджується співпраця із відповідними соціальними службами на районному і на обласном рівнях. Зараз соціальну реадаптацію проходять три жінки Тетяна, Оксана і Люба, які нещодавно звільнилися з Чернігівської виправної колонії. В розкладі дня праця й молитва. Жінки доглядають присадибну ділянку і яблуневий сад, займаються рукоділлям, принагідно працювали також для місцевого лісництва. Соціальний та духовний супровід здійнюють редемптористи о. Віталій, с. Оксана й с. Михаїла також соціальний педагог п-і Людмила, мешканка селища Любеч. Найважливіша рушійна сила, яка допомагає розвитку центу "Переображення" це надія.
 

Пенітеціарне душпастирство УГКЦ