Подвійні «пандемійні» стандарти місцевого іспанського уряду: концертам – так, процесії з фігуркою Марії – ні
  • Втр, 28/09/2021 - 21:06

Критика місцевих ЗМІ та користувачів соцмереж дійшла до влади іспанського міста Хетафе, де попри «епідемічну загрозу» було дозволено проведення масових світських публічних заходів, а проведення щорічної процесії з фігуркою Марії – заборонено.

Мер міста, Сара Хернандез, пов’язана із правлячою соціалістичною партією, видала рішення, відповідно до якого через «епідеміологічну загрозу» заборонила проведення традиційної процесії з фігуркою Матері Божої, а також виставлення Її образу в місцевій катедрі.

Як стверджують місцеві ЗМІ і мешканці, такий «ризик для публічного здоров’я» не існував, коли того ж місяця у місті були організовані концерти та покази штучних вогнів, під час яких мешканці і туристи масово збирались, не дотримуючись «соціальної дистанції».

На думку коментаторів, рішення Хернандез мотивоване неприязню до Католицької Церкви і традиційних цінностей. Виразом її ідеологічного ставлення була також вказівка усунути фотографію іспанської королівської пари із залу засідань міської ратуші.