Подячна Літургія працівників Курії Львівської Архиєпархії
  • Суб, 30/12/2017 - 11:29

29 грудня 2017 року в Архикатедральному Соборі Святого Юра (м. Львів, пл. Св. Юра, 5) працівники Курії Львівської Архиєпархії молитовно подякували Богові за прожитий рік. Архиєрейську Божественну Літургію очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні Преосвященного владики Володимира, Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, а також численно зібраного куріального і соборового духовенства.

Зі словом проповіді до вірних звернувся Преосвященний владика Володимир, звернувши увагу на слова Христа у Євангелії «Коли хто хоче бути першим, нехай буде з усіх останнім та усім слугою» (Мр 9,35) як орієнтир для праці і служіння в складі Курії: «Людина прагне величі та слави, також може робити великі зусилля в пошуку Бога, а Бог у воплоченні свого Сина пішов в напрямку служіння людині». Роль кожної особи у спільній праці важлива, бо від кожного залежить успіх спільної справи, повнота життя спільноти вірних Архиєпархії: «Як і в людському організмі, кожний член Курії повинен відповідально звершувати своє служіння… Є певні принципи нашого служіння, є канонічні приписи, ми розробляємо посадові інструкції, але всього неможливо передбачити. Тому важливими нашими рисами мали б бути людяність, второпність та вже згадана відповідальність». Також владика процитував слова Папи Франциска, звернені до працівників ватиканської Курії, зокрема тези про те, що «Курія не може бути чимсь замкненим, бо тоді вона не відповідає своїй меті. Зі своєї природи вона повинна бути скерована назовні, на проповідування Доброї Новини», а також про головні небезпеки у цьому служінні – небезпеку змов та груп, що зсередини руйнують цілісність структури, та небезпеку «зрадників довіри», які замість праці для спільної мети звертаються до власних амбіцій та марнославства. Та попри це Архиєрей сердечно подякував тим, хто жертовно звершує своє служіння: «Але це все не може затьмарити величезну більшість вірних людей, які трудяться із гідною похвали заанґажованістю, вірністю, компетентністю, посвятою, також з великою святістю. Це додає оптимізму!»

На завершення спільного моління Курія вручила своєму Митрополитові особливий дарунок – ручний митрополичий Хрест, виготовлений за зразком ручного Хреста Праведного Митрополита Андрея.