Подяка католицької спільноти в Туреччині Папі Франциску після його візиту в країну
  • Срд, 03/12/2014 - 10:57

Наступного дня після візиту Папи Римського Франциска, Конференція єпископів Туреччини дякує Святішому Отцеві від імені всієї місцевої спільноти за підтримку і візит, що приніс користь всій країні.

Дякуємо, Папа Франциску, за дар Вашого візиту в Туреччину. Тут можна було зустрітись не тільки з працьовитим і щедрим народом, а також і з живою християнською спільнотою. Хоча місцева католицька спільнота є меншістю, однак відомо, що вона є складовою більшої Спільноти, і дає  мужність, силу і надію в боротьбі зі щоденними труднощами  християнського свідчення.

Дякуємо, Святіший Отче, за Ваше свідчення, яке вказує на шлях діалогу з іншими християнськими спільнотами в Країні і, зокрема, з нашими братами-мусульманами. Католики Туреччини відповіли на Ваше  запрошення, і далі сприятимуть взаєморозумінню між усіма релігійними спільнотами в країні, і цінуванню того, що є спільне.

Дякуємо, Папа Франциску, за  нагадування, що справжній мир може бути заснований тільки на дотриманні фундаментальних прав та обов'язків щодо людської гідності.

Ми покликані бути провідниками цього міжрелігійного та міжкультурного діалогу в рамках нашої нації, щоби сприяти солідарності серед віруючих, в основі якої – здорова соціальна єдність.

Католицька спільнота Туреччини молитиметься за Ваше служіння Петра, і ми просимо Вас молитися за весь народ Туреччини.

Єпископська конференція Туреччини

Рінальдо Мармара, прес-секретар