Погіршується ситуація християн в Нігерії
  • Втр, 19/05/2020 - 17:56

Від початку 2020 року в Нігерії загинуло 620 християн через переслідування за віру. Відповідно до звіту Intersociety, кількість смертельних жертв та викрадень з метою викупу зростає, а насильство – посилюється.

«Насильство щодо християн нічим не обмежується. Сили безпеки і головні політичні гравці відвертають очі або співпрацюють з терористами», - йдеться у звіті. Від 2009 року під час нападів ісламських бойових угрупувань в Нігерії загинуло понад 32 тисячі християн.

Одним з випадків, котрий потрапив на шпальти світових медій, було викрадення чотирьох семінаристів. Трьох з них відпустили, а четвертого – вбили. Як розповів вбивця, семінариста Майкла Ннаді вбили за те, що він не переставав проповідувати Євангеліє.

В березні Архиєпископ Ігнатіус Кайгама з Абуджі вимагав від президента країни, щоб він зайнявся справою насильства і викрадень. У Попільну середу Архиєпископ Августин Обіора з Беніну закликав католиків Нігерії носити чорний одяг, як знак солідарності з жертвами насильства і молитись в їхньому намірі.

«На села нападають, майно спалюють, чоловіків і жінок брутально вбивають, багатьох жінок викрали як сексуальних рабинь. Це – війна з християнством», - заявив він.

Intersociety, автор найновішого звіту, є безприбутковою організацією, створеною в 2008 році у Нігерії. Вона діє для поширення громадських свобод, верховенства права, реформи кримінального судочинства і уряду.