Погрози УГКЦ – радянські методи боротьби, – владика Венедикт
  • Чтв, 16/01/2014 - 23:15

Лист Міністерства культури, у якому погрожують зняти з реєстрації УГКЦ, – радянські методи боротьби. Ніхто не заборонить священикам молитися і бути з людьми на Майдані. Про це в ефірі ток-шоу «Відверта розмова» на каналі новин «24» заявив єпископ-помічник Львівської Архієпархії УГКЦ владика Венедикт (Алексійчук).

Владика зазначив, зокрема, що зняти УГКЦ з реєстрації не так просто: «У нашій Львівській Архієпархії маємо 300 парафій. Кожна парафія – кожна окрема юридична особа. Значить, кожну парафію треба зняти… Це не такий простий процес, як вони собі уявляють. На мій погляд, це практично не є можливо».

Відтак владика Венедикт висловив припущення, що це радше намагання залякати Церкву: «Можуть бути провокації щодо священиків і єпископів, бо хочуть дискредитувати Церкву. Багато служб є, вони за це отримують гроші».

Утім, він вважає, що «держава так відкрито не візьметься за цей крок, бо це юридично дуже непросто».

Як повідомляв ZAXID.NET, у листі першого заступника міністра культури Тимофія Кохана до глави УГКЦ йдеться про те, що релігійна діяльність на майдані Незалежності в Києві, яку проводять представники Української греко-католицької церкви впродовж останніх місяців, і встановлення «молитовних наметів» порушують чинне законодавство про свободу совісті та релігійні організації. Через недотримання закону Мінкульт пригрозив УГКЦ порушити перед судом «питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій».

Джерело: Головні новини Львова / http://zaxid.net