“Покаяння – це дерево життя, яке воскрешає багатьох духовно померлих”, - владика Василій (Івасюк) у неділю після Богоявлення
  • Пон, 22/01/2018 - 15:38

Сьогодні, в неділю після Богоявлення, кир Василій (Івасюк) очолив богослужіння в головному храмі єпархії. Співслужили владиці: адміністратор храму о.Володимир Білослуцев, економ єпархії о.Віктор Прийдун, о.Роман Малярчук, о.Сергій Триф’як, о.Юрій Андрійчук та о.Віталій Марук.

На богослужіння цього недільного дня зібралося чимало прихожан, молоді та дітей. Окремі з них численно приступили до святих Христових Таїн.

Під час проповіді владика роздумував над темою покаяння. На думку проповідника “покаяння є деревом життя, яке воскрешає багатьох духовно померлих. Ісус спрямовує заклик до покаяння всім людям, який полягає у радикальній переміні людського мислення і серця. Людина повинна бажати змін у житті і довіритися Богові. “Бо праведний сім раз упаде й знову встане, а безбожник спіткнеться в нещасті” (Приповідки 24,16)”

Продовжуючи владика зауважив, що Ісус запрошує кожну людину прийняти ярмо послуху Євангелію, яке очищає та оживляє тих, хто його приймає. “Месія стоїть при дверях твого і мого серця й стукає, щоб увійти й оселитися в ньому, — подібно до того, як Він колись увійшов у темряву язичницької Галилеї, щоб назавжди перемінити життя її мешканців, принісши туди світло та надію Євангелія.”

Опісля богослужінь на адресу владики Василія звучали численні привітання з нагоди дня народження. Першим до єпископа звернувся  адміністратор храму о.Володимир Білослудцев, який від імені духовенства та парафіян побажав єпископу духовної кріпості та благополуччя. До привітань приєдналися учасники хору “Світло Тавору”, спільнота “Переображення”, МХО “Діти світла” та почесні гості.