Поки іслам не замінив християнство…
  • Птн, 10/06/2016 - 12:58

В інтересах європейських політиків є визнання місця релігії та релігійних переконань у громадянському суспільстві, – так вважає новий Предстоятель Бельгії та ординарій Архиєпархії Мехеленсько-Брюссельської Архиєпископ Джозеф Де Кесель, інформує «wiara.pl».

Як зауважив єрарх в інтерв'ю одній із бельгійських газет, нині єдиною релігією, що присутня в суспільному житті країни, є іслам. Це наслідок постійного, здійснюваного впродовж цілих десятиліть,  редукування, зведення християнської віри лише до приватної сфери. "Якщо у цьому питанні не відбудуться зміни,  іслам стане єдиним представником релігії у суспільному житті Європи. З усіма наслідками, що з цього випливають", – попереджає Предстоятель Бельгії.

На мій погляд ...

Ця пересторога звучить дуже серйозно, особливо враховуючи те, що практикуючі католики становлять лише 12 відсотків мешканців Брюсселя. Натомість практикуючих мусульман у цьому місті аж 19 відсотків. Зважаючи на демографічні тенденції, день, коли іслам почне впливати на повсякденне життя бельгійців, здається, досить близький. Тому християнська противага цим тенденціям гостро необхідна. Тим часом політики – не лише у Бельгії – мають специфічну алергію на християнство і його присутність у суспільстві. Це проглядається у спробах замінити християнські цінності світськими. І це настільки, що ця світськість витворює рішення, єдиною спільною рисою яких є ворожість до християнства. Суспільство, побудоване на такому запереченні, є дуже слабким противником для зростаючої сили ісламу.