Поклоніння, яке з'єднає Ватикан з усім світом
  • Срд, 29/05/2013 - 20:25

2 червня відбудеться Євхаристійне поклоніння, яке з'єднає базиліку св. Петра і всі катедри світу. Воно відбудеться вперше в історії Церкви, тому його сміливо можна назвати історичним, наголосив Архиєпископ Ріно Фізікелла 28 травня у Ватикані. Він точно сформулював два намірення, в яких Святіший Отець запропонував провести це богослужіння: (1-ше намірення) За Церкву у всьому світі, яка сьогодні об'єднана в поклонінні Святим Дарам. Нехай Господь робить її завжди слухняною почутому Божому Слову, щоб вона була перед світом завжди "славною, що не має плями чи вади, чи чогось такого, і щоб вона була святою і невинною" (Еф. 5,27). Щоб Слово через вірне проголошення завжди звучало, несучи милосердя і спонукаючи до відновлення співпраці в любові, щоб надати сенс болю, терпінню та повертаючи радість і спокій.

 

Понтифік попросив Церкву молитися також (2-ге намірення) за тих, хто в різних частинах світу відчуває муки нового ув'язнення і є жертвами війн, торгівлі людьми, наркотиків і рабської праці, за дітей і жінок, що страждають від різних форм насильства. Щоб їхній мовчазний заклик про допомогу пробудив пильність Церкви, щоб дивлячись на розп'ятого Христа не забувала про численних братів і сестер, які терплять насильство. До того ж за всіх тих, хто переживає економічну невизначеність, особливо безробітних, літніх, емігрантів, бездомних, ув'язнених, хто відчув  маргіналізації. Нехай молитва Церкви і її активна солідарність стане для них втіхою і підтримкою в надії, силою і мужністю в захисті людської гідності.

 

Архиєпископ відзначив специфіку проведення поклоніння в багатьох країнах; тут грають роль різні часові пояси, громадська та економічна ситуації, релігійні традиції. "Ми не можемо забувати, звичайно, про повну участь Європи, включаючи Литву, Україну, Білорусь, а також італійські єпархії, (...) які відповідно до різних місцевих традицій візьмуть участь у поклонінні після молитви, і традиційних процесій в торжество Божого Тіла ", – наголосив ватиканський єрарх.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va