Поліцейський, котрий обміняв себе на заручницю у Франції, був практикуючим католиком
  • Пон, 26/03/2018 - 15:12

Поліцейський, котрий помер після того, як помінявся місцями із заручницею у Франції, був практикуючим католиком, «котрий пережив справжнє навернення» у 2008 році. 45-річний підполковник жандармерії Арно Бельтрам помер в суботу внаслідок поранення, яке отримав під час терористичного нападу на супермаркет в містечку Треб.

Поліцейський добровільно обміняв себе на заручницю, залишивши свій телефон увімкненим, щоб поліція могла чути його розмову з нападниками.

Як розповів капелан жандармерії о. Домінік Арз, «підполковник був практикуючим католиком. Він не приховував свою віру, випромінював її і свідчив про неї. Можу сказати, що його вчинок самопожертви відповідає тому, у що він вірив. Він служив своїй країні до кінця і до кінця давав свідчення своєї віри».

Вебсайт «Rorate Caeli» порівнює жертву Бельтрама із жертвою св. Максимілана Кольбе, котрий загинув в 1941 році, добровільно обмінявшись місцями із ув’язненим, засудженим на смерть у Аушвіц.

Як розповів о. Жан-Баптіст з парафії, до якої належав покійний підполковник, Бельтрам разом із нареченою готувались до церковного шлюбу, який мав відбутись 9 червня. Приготування до Таїнства подружжя тривало майже два роки, пара регулярно брала участь в Месі та інших служіннях і реколекціях.

Арно народився в сім’ї, де не практикували релігію. Справжнє навернення він пережив у 2008 році у віці майже 33 роки. Перше Причастя і Миропомазання прийняв у 2010 році після пройденого періоду катехуменату. У 2015 році під час паломництва Арно попросив Богородицю допомогти йому зустріти жінку усього його життя, згодом він познайомився із Маріель, з котрою заручився на Великдень 2016 року.

«Він любив поліцейську справу, любив Францію, її історію і її християнське коріння, яке віднаходив після навернення. Обмінявши себе на заручницю, він швидше за все, керувався галантністю офіцера, бо для нього бути поліцейським означало захищати. І він знав на який великий ризик іде», - продовжує священик.

Напередодні смерті підполковника священику вдалось потрапити до нього в лікарняну палату і уділити Таїнство оливопомазання хворих та апостольське благословення в мить смерті, інформує Catholic Herald.