Поліція Китаю затримала «підпільного» єпископа, котрий відмовився співслужити з урядовим єпископом
  • Втр, 27/03/2018 - 16:49

Одного із «підпільних» єпископів Китаю затримала поліція. Як інформують ЗМІ, єпископа Вінсента Гуо Ксіджіна з Міндонгу затримали разом із єпархіальним канцлером після того, як він відмовився співправити Літургію із єпископом, котрого погодив уряд.

Єпископа Гуо, котрого визнає Ватикан, але не визнає Китайський уряд, делегація Ватикану нещодавно попросила вступитись місцем екскомунікованому єпископу Вінсенту Жан Сілу. Відповідно до широко розголошених чуток про домовленість між Ватиканом та Пекіном, делегація попросила єпископа Гуо прийняти позицію єпископа-помічника під проводом єпископа Жана.

Як стало відомо, Управління релігійних справ викликало єпископа Гуо на зустріч в понеділок вранці, після чого він повернувся до резиденції і почав пакувати свої речі. Його забрали о 22:00 год.

Як нагадує Catholic Herald, минулого року поліція утримувала цього єпископа 20 днів впродовж Великоднього періоду.

На даний час католики Китаю розділені на тих, хто підтримує «підпільну» Церкву і є вірними Риму, та тих, хто входить до Католицької патріотичної асоціації, яку підтримує уряд.

КПА висвятила кілька єпископів без згоди Ватикану, що спричинило до їх автоматичної екскомуніки. Чутки розповідають про угоду між Ватиканом і Китаєм, що стосуватиметься призначення єпископів, в результаті якої екскомуніковані єпископи мали б отримати папське погодження.

Наразі не відомо, чи була знята екскомуніка з єпископа Жана.