Поліція розігнала пікетування проти абортів у Брюсселі
  • Втр, 31/03/2015 - 11:52

«Наш виступ зустріли з великою агресією не лише ліві демонстранти, але й поліція», – розповіла Кая Годек із Фонду Про Право на Життя про розгін пікету проти абортів у Брюсселі.

Ми організували пікет на Люксембурзькій Площі перед Європарламентом разом із євродепутатом Міхалом Марусіком та Інститутом Instigos. У нас були плакати з фотографіями дітей після аборту і текстом, перекладеним англійською. У той самий час на площі відбувалася контр-маніфестація, організована лівими. Ми отримали дозвіл на пікетування кількома тижнями раніше, тому поява противників, імовірно, не була випадковою.

Наш виступ зустріли з великою агресією ліві демонстранти, а також поліція. Посадовці напустили на нас цю контр-демонстрацію. Потім поліцейські зламали наші плакати і повалили людей, які їх тримали. Зрештою, нас виштовхали з площі до вокзалу, сказали сідати в потяг і їхати звідти. Ми відповіли, що у нас призначено зустріч у Європейському парламенті. Поліцейські на це відповіли, що у такому випадку ми маємо поскладати прапори і познімати футболки з протиабортними гаслами, а вони не беруть на себе відповідальність за нашу безпеку. Вони забрали у нас плакати. Неодноразово ми запитували про правову підставу для таких дій, проте нам її не назвали та проігнорували питання депутата Європарламенту Марусіка, котрий увесь цей час він був з нами.