Політика Польщі обирає консервативний напрям; місцева Церква починає промовляти до світу в Твіттері англійською
  • Птн, 15/12/2017 - 11:03

Світські ЗМІ все більше цікавляться розвитком подій у Польщі в той час, коли країна обирає консервативний, католицький напрям. Саме тому Єпископська конференція Польщі запустила англомовний акаунт в Твіттері.

«Ми спостерігаємо все більше зацікавлення Церквою в Польщі з боку іноземців, тому хочемо дати їм доступ до інформації у Твіттері англійською мовою», - зазначив речник єпископату о. Павел Ритель-Андріанік.

Акаунт @ChurchinPoland повідомлятиме про події місцевої Католицької Церкви, коментарі єпископату та твіти щодо важливих церковний та суспільних подій.

«Особа св. Івана Павла ІІ робить Церкву Польщі цікавою не лише для іноземних ЗМІ, але й для усіх користувачів інтернету. Всесвітні Дні Молоді в Кракові також доклались до зросту зацікавлення», - додає речник єпископату.

Як інформує Catholic Herald, в жовтні сотні тисяч католиків зібрались вздовж кордону Польщі, щоб молитись з нагоди річниці об’явлень у Фатімі, а також за захист їх країни. Однак світські ЗМІ Західної Європи та Північної Америки висвітлили цю подію переважно в політичному контексті, називаючи її позицією проти імміграції та ісламського екстремізму. ВВС навіть назвали цю подію «суперечливою» і зазначили, що існує «стурбованість тим, що вона є схваленням відмови держави впускати мусульманських мігрантів».

Міжнародні ЗМІ також звертають увагу на відносини між вірою і політикою в країні. Від 2015 року, коли до влади прийшла Партія закон і справедливість, було запропоновано кілька консервативних рішень, включаючи заборону приймати біженців і мігрантів з решти ЄС, відмова від недільної торгівлі, а також заборона абортів.

Нагадаємо, що минулого тижня новий прем’єр-міністр Польщі Матуеш Моравецький зазначив, що його мрією є «християнізувати наново Євросоюз», а також відкинув погрози Європарламенту позбавити Польщу фінансування.

«Я пам’ятаю одного екс-президента, котрий раніше цього року казав: «Ви маєте цінності, а ми маємо гроші». Що ж, я б хотів допомогти їм цінноcтями», - сказав він.