Політиків, які виступають за аборти і називають себе добрими католиками, треба напоумити
  • Птн, 08/12/2017 - 15:41

Політики, котрі заявляють, що є католиками і водночас підтримують аборти, вводять в оману інших католиків, тому їх слід напоумити, - вважає Архиєпископ Джозеф Науманн зі США.

Архиєпископ Науманн, котрого минулого місяця обрали главою комісії єпископату США у справах захисту життя, сказав, що єпископам особливо «проблематично» працювати з «католицькими» політиками, котрі відкрито виступають за аборти.

«Наш обов’язок – налаштовувати з ними якомога тісніший діалог. Ми хотіли б припускати, що вони діють відповідно до своєї доброї волі, і що їх дезінформували, а також переконати їх думати більш обережно і чесно на цю тему», - зазначив єпископ в інтерв’ю для «Catholic World Report».

«Це особливо проблематично, коли стосується політиків, які вихваляються своєю католицькістю, але водночас займають позицію, що суперечить католицькому вченню», - додав він. – «Для нас, єпископів, це створює велику проблему, оскільки політики-католики вчать людей, що це нормально бути католиком і підтримувати легалізацію абортів».

За словами Архиєпископа, священики повинні не боятись говорити проповіді на тему абортів, оскільки уникання тем, що висвітлюють істину може залишити молодих католиків перед ризиком трагедії аборту.

«Священикам хочу сказати: ми не можемо не говорити нашим людям про ці реальні гріхи, що впливають на їх життя», - зазначив він. – «Якщо ми говоритимемо лише про ті гріхи, яких вони не чинять, то яка з цього користь?».

«Звичайно, що ми хочемо проповідувати про ці теми в чутливий спосіб», - додав Архиєпископ, – «ми хочемо підтримувати тих, хто обрав аборт, а тепер жаліє про це. Але якщо Церква мовчатиме  про руйнування життя, тоді ми стаємо недбалими і залишаємо нашу молодь схильною до прийняття цього трагічного рішення», наводить слова владики LifeSiteNews.