Політкоректне замовчування як злочин проти суспільства
  • Срд, 15/11/2017 - 01:11

Жахливий злочин, який нещодавно стався в Техасі: вбивство 26 осіб і поранення 24 у баптистській церкві, сколихнув чи не цілий світ. Серед тих, хто висловив своє обурення з приводу цього людиноненависницького дійства та співчуття із жертвами та їхніми родинами, став і Папа Франциск.

Однак ЗМІ замовчали одну серйозну деталь: 26 річний техаський вбивця Девін Патрік Келі був проповідником… атеїзму. Цей «пророк» безбожжя не просто палко проповідував свої переконання. Він висловлювався про християн, виключно як про тих, хто «stupid» (хоча цей вислів у нас прийнято перекладати як «дурний», однак в англійській він має значно образливіше забарвлення).

Більшість ЗМІ просто зігнорували цей факт. Більшість ліберальної публіки так само. І це не дивно. Адже на всіх, крім християн, розповсюджується правило політичної коректності. Тому, з їхнього погляду, некоректно говорити про ісламський, індуїстський чи атеїстичний тероризм. Проте вони вважають цілком коректним висловлюватись про християн не інакше, як в стилі Девіна Патріка Келі, а особливо тоді, коли християни відважуються обстоювати своє право жити згідно з власним віросповіданням. Не слід забувати, що саме такі ЗМІ полюбляють розповідати про жахи християнського фундаменталізму та єврейського сіонізму, цілковито закриваючи очі на релігійну обумовленість ісламського тероризму.

І таку ж упередженість суспільству накидають як норму. Фактично ліберальні ЗМІ вказують суспільству на ворога, якого не існує, а з правдивого ворога стараються зробити невинне ягня.

Подібна ситуація складалася в Європі ще на початку ХХ століття. Ліберальні ЗМІ та ліберальні політики розповідали суспільству про жахіття монархічних режимів, про кошмари вигаданого церковного засилля, ба більше того – часто в унісон з крайніми правими твердили про всесвітню єврейську змову. Чим це все вродило? Історія не дасть збрехати. Більшовицькою Московією, більшовицькими заколотами в Баварії та Угорщині, більшовицько-анархічним переродженням Іспанії. У свою чергу перелякані більшовизмом народи Європи двома руками підтримали іншу форму лівого тоталітаризму – націонал-соціалізм та фашизм. Як наслідок, світ запізнав небувалий геноцид двох гілок вибраного народу Божого – християн та євреїв.

Складається враження, що народи Європи та Америки знову опинилися у подібній ситуації. Ліберали щосили роздмухують вогонь ненависті до християн та євреїв, знову ж таки, ховаючи все це під гаслами боротьби за все добре і прекрасне. І одночасно закривають очі на реальну загрозу від тих, хто ненавидить суспільства, збудовані на підвалинах юдео-християнського світогляду.

Яким шляхом цього разу піде історія, багато в чому залежить і від нас.

о. Орест Дмитро Вільчинський